Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vieze sokken in het collectemandje

2 april 2017 Leestijd 2 min

In onze kerk neemt iedereen elke zondag zijn vieze was mee. Ik heb al veel voorbij zien komen; stinkende zweetshirts van de voetballers, vol gespuugde rompertjes van de baby鈥檚 en zelfs een keer de onderbroeken van de pastor. Tijdens de collecte worden alle kledingstukken in manden opgehaald. Al die was wordt in een wagen geladen en naar een andere plek gebracht.

De kledingstukken worden elke week zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gereden waar de verpleegsters klaar staan om ze in ontvangst te nemen. Het hele ziekenhuis kijkt er elke week naar uit, want op woensdag zijn ze meestal al door hun voorraad heen. De stinkende kledingstukken worden namelijk op de zieken gelegd. Dan genezen ze en worden ze bevrijd van demonen! In onze kerk is dit (helaas) niet echt het geval. Maar HOE vet zou dat zijn?! Toch is dit in de Bijbel wel realiteit.
'Door Gods toedoen verrichte Paulus buitengewoon grote wonderen: zelfs de zweetdoeken en gordeldoeken die hij gedragen had, werden naar de zieken gebracht, zodat ze genazen en boze geesten hen verlieten.'  Handelingen 19:11-12 Paulus gordeldoeken (een soort riem) en zweetdoeken werden gebruikt in Gods koninkrijk. Wij zouden niet zo snel de vuile was buiten hangen. Het idee alleen al dat iedereen jouw vieze sportshirt inclusief vreemd luchtje ziet liggen in de collectemand. Maar God zegt: 'Ik ken je toch al!' Ik wil je vuile was graag gebruiken om anderen te genezen! Wil jij je kwetsbaar opstellen voor mij? God keert alles ten goede. Hij gebruikt de lelijke dingen om wonderbaarlijke dingen mee te doen! Op het moment dat jij wel fouten en vieze dingen naar buiten brengt, kunnen andere mensen er kracht uit halen. Het enige wat je moet doen: God toestaan om jouw was voor je te laten doen.  Joy (18) is bijbeltijger bij BEAM en is dol op kinderen, schilderen en zingen.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕