Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Via de BEAM Kerkdienst vond ik een vriendengroep”

23 juni 2020 · Leestijd 2 min

Deze week ging Missie BEAM van start, waarmee we (via jou) nog meer jongeren willen bereiken. Ter inspiratie spraken verschillende BEAM’ers over hun ervaringen met BEAM. Deze keer vertelt Daniëlle (20) over haar nieuwe vriendengroep: “In de appgroep klikte het meteen!”

“Ik kijk elke dienst”

“Ik ben al best wel lang lid van BEAM, ik denk al zo’n vijf jaar. Omdat ik graag naar de EO-Jongerendag wilde, heb ik toen een lidmaatschap aangevraagd. Sindsdien volg ik BEAM ook op Instagram. Daar zag voorbijkomen dat jullie een kerkdienst organiseerden, ik ben meteen gaan kijken en het beviel heel goed. Vanaf dat moment heb ik elke dienst gekeken.”

“We maakten een appgroep aan”

“Bij de YouTube-livestream van de kerkdienst zit ook een chat, waar je met alle kijkers kunt praten. Op een gegeven moment vroeg iemand of er ook een appgroep bestond, zodat we over de dienst konden napraten en in gesprek konden blijven. Dit leek me ook ontzettend leuk. Er bestond een groep, maar die zat al heel vol. Samen met zeven anderen hebben we toen een eigen appgroep aangemaakt.”

“Dit soort vrienden had ik nog niet”

“Het contact ging meteen heel soepel. Het was alsof we elkaar allang kenden. Inmiddels spreken we elkaar elke dag. Het is heel fijn om mensen te hebben waarmee je hetzelfde geloof deelt. Dat soort vrienden had ik nog niet echt. We kunnen alles met elkaar delen. Volgende week hopen we elkaar zelfs voor het eerst in het echt te zien.”

“Deze herkenning heb je niet overal”

“Ik zou BEAM zeker aan anderen aanraden. Je komt gewoon heel gemakkelijk met anderen in contact. Mensen die dezelfde normen en waarden hebben als jij. Dat vind ik ontzettend fijn. Je weet dat je niet de enige bent. Ook de verhalen die voorbijkomen vind ik inspirerend. Het is toch een stukje herkenning die je op andere plekken soms mist.”

Wil jij anderen lid maken van BEAM (en prijzen verdienen) of zelf lid worden? Dat kan hier!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡