Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rivka zit vast in Nieuw-Zeeland: "Geef God niet de schuld van corona"

10 april 2020 · Leestijd 4 min

Rivka reist al anderhalf jaar rond de wereld en zit momenteel door het coronavirus ‘opgesloten’ in Nieuw-Zeeland. Toch voelt ze zich vrijer dan ooit en is het een bewuste keuze om aan de andere kant van de wereld te blijven. Deze gekke tijd levert haar interessante gedachtes op die ze via de mail met BEAM deelt. “De God die ik nu ken, is helemaal niet de God die ik kende voordat ik mijn backpack inpakte en op het vliegtuig stapte.”

Rivka: “De vraag ‘Waarom doet God niets tegen het coronavirus?’ heb ik de laatste tijd vaak voorbij zien komen op social media. Ik snap heel goed dat veel mensen hiermee struggelen. We kunnen geen vrienden of familie meer opzoeken of naar de kerk, school, het strand of een pretpark. Mensen worden ziek en sommigen overlijden zelfs. En dat allemaal door één virus dat de wereld overneemt. Wij hebben geen controle en het voelt alsof God ons ook verlaten heeft… Ja, ik snap de vraag, maar door al het reizen van de afgelopen maanden, heb ik een veel mooier beeld van God ontdekt!”

Routine versus vrijheid

“Voordat ik op het vliegtuig stapte, voelde God altijd ver weg. Ik geloofde dat Hij alleen op speciale momenten naar je toe kwam om je een ervaring te geven of iets tegen je te zeggen. Door het reizen, ben ik de structuur van mijn dagelijkse leven los gaan laten. Hierdoor heb ik een nieuwe blik op het leven én op God gekregen. En deze coronatijden – waarin we onze routine moeten loslaten – herinneren mij aan de lessen die ik in die vrijheid heb geleerd. Ik wil er anderen mee bemoedigen.”

Gebruik deze situatie om Zijn stem te zoeken

“Ik geloof dat God wel degelijk iets doet, ook in deze tijd van het coronavirus. Geef hem niet de schuld! Hij is bij ons en zal ons nooit verlaten. Het wordt gewoon tijd dat we echt gaan luisteren. En dit is het perfecte moment om daarmee te beginnen! Gebruik deze situatie en maak tijd om zijn stem te zoeken. Hij geeft de hele dag door goddelijke ervaringen aan ons: Hij is in de wind die je voelt op je huid tijdens het wandelen, de bloemen die opkomen, het eten dat je eet, het boek dat je leest, de lach van een vriend of onbekende, de geur van gras, de gedachte die bij je opkomt en in de gevoelens die je hebt.”

Dichterbij dan je denkt

“Durf naar je gevoel en gedachtes te luisteren. God woont in je en communiceert de hele dag met je. Als je het gevoel hebt dat je iemand moet bellen of een berichtje moet sturen, doe het dan ook. Dit is God. Als je het gevoel hebt dat je een boek moet lezen, doe het dan ook. Het is God die je iets wilt laten weten. En als je het gevoel hebt dat iemand een knuffel nodig heeft, doe het nu even niet, maar laat het diegene wel weten. Ook dat is namelijk God! Hij is dichterbij dan wij soms denken.”

“Dus luister naar Gods stem, nu is het perfecte moment om te oefenen. Omarm verveling, lees boeken, help elkaar, wees creatief en laat deze situatie jouw eigen denkpatroon veranderen. Luister naar je ziel en ik hoop dat je ervaart dat God bij je is. Hij laat ons nooit alleen!”

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡