Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Vaak wil ik wel bidden, maar het lukt niet”

14 maart 2019 · Leestijd 3 min

Bidden is supermoeilijk. Of het nou is omdat je niks voelt, omdat je de juiste woorden even niet kunt vinden of omdat je iets te druk bent: genoeg BEAM’ers die dit probleem herkennen.

Eerst zien, dan geloven

"Ik bid wel, maar soms is het net of God niet luistert. Alles blijft slechtgaan.”

“Ik bid nog amper, omdat ik het idee heb dat God er toch niet meer is… Gebed helpt niet echt meer bij mij.”

“Ik had het gevoel dat God niet luisterde, omdat er niks veranderde aan de situatie. Ook vond ik het moeilijk om de juiste woorden te vinden in mijn gebed.”

“Ik bid niet meer, omdat ik niet het gevoel heb dat ik word verhoord.”

“Vaak wil ik wel bidden, maar het lukt niet. Ik heb veel gebeden voor situaties die vervolgens niet veranderd zijn.”

“Ik heb de laatste tijd het gevoel dat God niet naar me wil luisteren”

“Ik merk dat bidden lastig is voor mij. Ik ben er ook een beetje mee gestopt, want God ziet mij toch bezig zijn op een dag. Hij weet wat ik doe en wat ik denk. Waarom zou ik het dan moeten vertellen? Daarnaast heb ik nooit ervaren dat bidden heeft geholpen. Dit maakt het lastig voor mij.”

Het is gewoon moeilijk

“Ik vind het soms moeilijk om te bidden”

“Ik ben iemand die bidden heel lastig vind.”

“Ik wil wel bidden, maar ik meen niet wat ik zeg."

Wat moet ik zeggen?

“Ik bid bijna niet meer. Ik bid nog wel voor het avondeten, maar verder niet meer. Vaak maak ik er geen tijd voor, denk ik er niet aan of weet ik niet wat ik moet zeggen.”

“Ik vind bidden enorm lastig! Soms voelt het gewoon als een riedeltje die ik elke keer maar weer opnoem. Het voelt soms niet echt, wat ben ik nou aan het zeggen en waarvoor? Ik merk er toch vaak niets van. Als ik echt de tijd neem voor God lukt het ook beter en merk ik dat God bij me is, maar die tijd is vaak ver te zoeken. Het drukke (school)leven neemt veel stress met zich mee.”

Bidden kan je leren

“Ik had vroeger heel veel moeite om te bidden, niet weten wat je moet zeggen en of wat je zegt wel goed aankomt. De afgelopen weken ben ik gaan leren bidden toen het slecht ging met mijn man. Samen met de gemeente hebben we veel gebeden, uiteindelijk zijn onze gebeden verhoort! Het gaat nu steeds beter. God is groot! Door deze situatie heb ik geleerd om te bidden en heb ik gemerkt wat de invloed van bidden is.”

Vind jij bidden ook moeilijk? Probeer dit eens te onthouden: ‘Je hoeft heus niet stapje voor stapje te bidden, of heel netjes te praten. Praat gewoon zoals je normaal ook zou praten, God begrijpt wel wat je bedoelt.’ 

Wil je meer tips? Komende woensdag hebben we om 16.00 een YouTube-livestream over gebed! Samen met jou praten we over bidden en beantwoorden we jou vragen. Hou ons YouTube-kanaal in de gaten!

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡