Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Top 5 christelijke films

17 april 2013 · Leestijd 3 min

Het is de Christelijke Film 10-daagse en daarom stelde filmkenner Paul van der Niet een Top-5 samen van de beste christelijke films.

1. Blue Like Jazz

Tragi-komische film over student Don Miller die wegvlucht uit zijn vertrouwde omgeving nadat hij erachter komt hoeveel huichelarij er is in zijn kerk en familie. Hij komt terecht op de wat vreemde universiteit van Reed, een plaats voor vrijdenkers en party animals. Don wordt gedwongen alles los te laten en opnieuw te ontdekken wie hij is en waar hij in gelooft. Hij besluit er helemaal voor te gaan en gooit alle remmen los!

TRAILER

2. October Baby
Dramatische film over de 19-jarige Hannah die naar aanleiding van een flauwte in het ziekenhuis belandt en daar te horen krijgt dat ze adoptiekind is en klachten heeft vanwege het feit dat ze de overlevende is van een mislukte abortus. Haar wereld stort in, en ze gaat op zoek naar haar oorsprong, haar moeder. Een knapgemaakte roadmovie met impact! De muziek wordt onder andere verzorgd door The Afters.

TRAILER

3. Hardflip
Een film voor jongeren over de jonge skater Caleb die opgroeit bij zijn zieke moeder en zijn vader nooit heeft gezien. Hij heeft maar één ambitie: professioneel skater worden. Dan ontdekt hij tussen de spullen van zijn moeder brieven van zijn vader en hij begint aan een zoektocht die zijn leven volledig op z'n kop zet. Een vette film over boosheid, angst en vergeving. Op de soundtrack vind je ondermeer Red en Brian "Head" Welch. TRAILER

4. Machine Gun Preacher
Het waargebeurde verhaal van voormalig drugsdealer Sam Childers (gespeeld door Gerard Butler uit 300). Nadat hij voor de zoveelste keer uit de gevangenis komt, besluit Sam zijn leven drastisch om te gooien. Hij bekeert zich (echt gebeurd!!) en besluit iets goeds te doen met zijn leven. Hij vertrekt naar Soedan om zich in te zetten voor oorlogskinderen en schroomt niet het geweer ter hand te nemen… Heftige aktiefilm!

TRAILER

5. To Save A Life
Een meeslepende film voor jongeren over pesten, zelfmutilatie en sterven. Jake en Roger groeiden op als beste vrienden, maar op de middelbare school wordt Jake de populaire jongen en Roger raakt steeds meer geïsoleerd. Hij besluit tot een wanhoopsdaad die het leven van Jake totaal overhoop gooit. De HGJB schreef er een boekje bij en als je verder wilt praten kun je contact opnemen met Stichting Chris.

TRAILER Paul van der Niet is werkzaam bij filmdistributeur NEEMA Media en is voormalig filmaankoper van de EO en de NPO.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡