Ga naar submenu Ga naar zoekveld

TIPS: Gratis schoolspullen

22 augustus 2016 Leestijd 2 min

Begint je school bijna en heb je geen cent te makken? Geen probleem, met deze tips hoef je helemaal NIETS aan je schoolspullen uit te geven:

Een kaft met een felle kleur is zo ouderwets

Gebruik kranten. Geen kranten? Gebruik huis-aan-huisbladen. 100% kans dat deze blaadjes vrijwel direct bij aankomst naar de papierbak gaan, dus redt ze van hun noodlot en geef ze een tweede leven!

Digitale agenda
Een papieren agenda is anno 2016 geen vereiste meer. Je kunt tegenwoordig gewoon alles in je telefoon zetten. Snel en gratis. Geldt trouwens ook voor de rekenmachine. Ben je toch een voorstander van een papieren agenda? Niet getreurd, je kunt ook zelf een agenda maken! Doorzoek je huis en zoek al het knutselpapier dat je als kind hebt gebruikt, een liniaal, kalender en gaan. Gratis en origineel.

Pennen hoef je nooit te kopen

Pennen krijg je overal. Loop door de winkelstraat, ga naar een willekeurige beurs of conferentie. Elk bedrijf of organisatie gebruikt pennen als reclame. Zij blij dat je hun merk rondzwaait op school, jij blij met je gratis pen.

Schooltassen zijn overschat

Tegenwoordig zijn er zoveel kekke tasjes te vinden. Daar hoef je echt geen gigantische rugtas voor aan te schaffen. Boeken kunnen bovendien ook prima in een plastic tas. Of zo鈥檔 lekker duurzaam tasje van de Albert Heijn. Niets is te gek.

Een etui is ook overschat

Pennen kunnen los in de tas, in een plastic zakje, in een toilettasje, broodtrommeltje, plastic bakje, lege pot pindakaas, broekzak, jaszak, knapzak, leeg flesje water of een pizzadoos. Eigenlijk kunnen pennen overal in.

Printpapier is ook papier

Er ligt altijd printpapier in de printer. Zowel bij jou thuis, als op school. Geheimpje: ook printpapier is papier en bovendien prima te gebruiken om op te schrijven. Mocht je toch de voorkeur geven aan papier met lijntjes, dan kun je altijd nog de schriftjes van voorgaande jaren opduikelen. Daar zitten vast nog wel een aantal lege bladzijdes in. Kun je gewoon verder met schrijven in deze schriftjes!

Lenen kost geen geld (tenzij je het geleende niet teruggeeft, kapot maakt of er rente gevraagd wordt)
Kun je een van bovenstaande tips niet uitvoeren? Geen zorgen: je kunt altijd van je buurman lenen. 
Waar geef jij het meeste geld aan uit tijdens het kopen van schoolspullen? Laat het weten in de reacties!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕