Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Thijs: "Het is altijd spannend om voor genezing te bidden"

11 januari 2017 · Leestijd 4 min

Thijs (18) is student communicatie in Alkmaar en kreeg tijdens een jeugddienst in zijn kerk voor het eerst te maken met gebedsgenezing. “Ik zie het als opdracht van Jezus om te bidden voor genezing. Maar het is wel spannend hoor, soms moet ik echt op mezelf inpraten om ballen te tonen en op iemand af te stappen.”

Gebedsgenezing, hoe doe je dat?

“Er is natuurlijk iemand nodig die ziek is of pijn heeft. Het maakt niet zoveel uit of het pijn aan een knie of rug is, of bijvoorbeeld hoofdpijn. Ik vraag mensen vaak om hun pijn een cijfer te geven, dan is het makkelijker om te kijken of het na het bidden afgenomen is. Vervolgens vraag ik of ik mijn hand op de plek die pijn doet mag leggen en bid ik – best wel simpel - dat de pijn in Jezus’ naam verdwijnt. Ik geloof dat Jezus groter is dan de last en vaak gebeurt het dan ook dat na of tijdens het bidden de pijn verdwijnt.”

Vind je het spannend?
“Ja, ik vind het elke keer weer spannend om voor genezing te bidden, maar hoe vaker ik het doe hoe makkelijker het wordt. Het werkt om tegen mezelf te zeggen: ‘Ik laat me niet leiden door angst. God belooft dat Hij erbij is, dus daar houd ik me aan vast.’ Dit neemt niet weg dat ik het nog steeds spannend vind en elke keer voor mezelf weer de keuze moet maken om op iemand af te stappen. Mijn collega had bijvoorbeeld een keer last van zijn knie. Ik piste zo ongeveer in mijn broek omdat ik het echt wel spannend vond, maar wilde toch vragen of ik voor hem mocht bidden. Ik heb in mijn hoofd wel honderd keer gezegd: ‘Kom op Thijs, op dit soort momenten komt het aan, tijd om ballen te tonen!’ God geeft me de moed om de vraag toch te stellen. Mijn collega vond het goed dat ik voor hem bad.”

Ik piste zo ongeveer in mijn broek van angst

En werd hij genezen?

“Nee, dat is ook wel bijzonder. Uiteindelijk is de knie van mijn collega op dat moment niet wonderbaarlijk genezen, maar hij had bewondering voor wat ik deed en we hebben toch een heel goed gesprek gehad over geloof. Bidden voor genezing is echt fantastisch om daarna door te kunnen praten over God. Ik snap niet waarom God soms niet geneest, maar deze situatie met mijn collega is voor mij toch een van mijn meest inspirerende momenten geweest. Het laat me zien dat ik juist op God mag vertrouwen, ook als ik geen genezing zie. Als God wel geneest - wat ik ook heb mogen meemaken – is dit ontzettend bijzonder en is Gods kracht opeens heel erg tastbaar en zichtbaar.”

Heb je tips voor christenen die meer ballen willen kweken?
“Het is zeker waar dat je om gebedsgenezing te doen drempels over moet en soms moet sterven aan jezelf, om even Bijbelse termen te gebruiken. Maar genezing gaat niet alleen over ballen tonen en jezelf ontwikkelen, helemaal niet eigenlijk. Het gaat om gehoor geven aan de opdracht die Jezus ons geeft en meer op God durven vertrouwen dan op jezelf. Dat is een proces en als je dat proces aan wilt gaan, raad ik aan om klein te beginnen. Bid bijvoorbeeld voor iemand binnen je kerk. Ook kan het zijn dat God van je vraagt om uit te stappen in je geloof op een heel ander vlak, het hoeft helemaal niet per se gebedsgenezing te zijn. Op welk vlak het ook is, christenen mogen moedig zijn, want Jezus is erbij.”

BEAM-stagiaire Silke is gestopt met bidden voor genezing: "Elke keer dat ik niet genas was dit een gigantische teleurstelling." Lees haar column hier. 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡