Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tessa was smoorverliefd, maar maakte het toch uit: “Ik miste een geloofsmaatje”

7 augustus 2020 · Leestijd 4 min

Het leek allemaal net een sprookje: Tessa (18) en haar toenmalige vriend ontmoetten elkaar in de vakantie en al gauw sprong de vonk over. “Hij was de perfecte match in alle opzichten,” vertelt Tessa. Maar waar Tessa haar geloof in Jezus erg belangrijk vond, dacht haar vriend daar anders over. “Hij had er weinig mee en zag het als een klein meningsverschil.”

Vorig jaar zomer kwam Tessa haar vriend tegen bij haar vakantiebaantje. “In de pauze zei hij: ‘He, jij bent wel leuk en gezellig!’ en sindsdien praatten we steeds meer met elkaar. Toen mijn baantje erop zat, vroeg hij mij uit en uiteindelijk kregen we verkering,” vertelt Tessa. Ze had al gauw door dat hij niet veel met het geloof had, maar zag dat in eerste instantie niet als een probleem. “Hij was zo leuk en dacht hetzelfde over veel dingen. Ik wilde het gewoon proberen, maar op een gegeven moment miste ik iets in onze relatie.”

Zou God voor mijn twijfels hebben gezorgd?

Twijfels in je buik

Gelukkig had de vriend van Tessa respect voor haar geloof. “Hij heeft mij niet van mijn geloof afgeholpen en respecteerde mijn keuze om te geloven. Hij ging zelfs met mij naar de kerk, maar ik had het gevoel dat hij dit voor mij deed en niet voor God. Toen begonnen de twijfels te komen en wist ik het allemaal niet meer. Stelde ik mij aan of vond ik het geloof belangrijk genoeg om het uit te maken?”

In die periode vroeg ze God om hulp. “Ik heb Hem gevraagd waar al die twijfels nou vandaan kwamen. Het ging toch hartstikke goed tussen mij en mijn vriend? Ik had het liefste dat Hij mijn twijfels wegnam, maar misschien had God ze juist geplant. Een goede vriendin vroeg aan mij: ‘Geloven is toch zo belangrijk voor jou, vind je het dan niet jammer dat je vriend dat niet heeft?’ Ik vertelde dat het wel een beetje meeviel, maar diep van binnen voelde het als een groot gemis.”

(De tekst gaat onder de foto verder)

afbeelding

Waar Tessa het als een groot probleem zag, viel dat bij haar vriend erg mee. “Hij vergeleek het met hockey en voetbal; als de één van hockey houdt en de ander van voetbal, dan is dat zo. Geen groot probleem, volgens hem,” vertelt Tessa. Daarom kwam het voor de vriend van Tessa als een klap in zijn gezicht toen zij het uitmaakte. “Hij kon het moeilijk begrijpen en volgens mij zag hij het totaal niet aankomen.”

Tips voor een niet-christelijke relatie

Uiteindelijk staat ze nog steeds achter haar keuze. “In het begin heb ik huilend in mijn bed gelegen, maar ik ben er van overtuigd dat God een nog beter plan voor mij heeft. Nu ik weer single ben, merk ik dat ik weer mijn volle aandacht kan geven aan God en daar ben ik heel dankbaar voor,” zegt Tessa. Aan alle BEAM’ers die ook een relatie hebben met een niet-christelijke vriend of vriendin heeft ze nog wel tip. “Ga het geloof niet pushen, maar let er op of hij of zij ook echt is geïnteresseerd en openstaat om de keuze voor Jezus te maken.”

Is het nou wel of niet handig om een verkering te krijgen met een niet-christelijke vriend of vriendin? Wij maakten er dit artikel over!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡