Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ilaisa werd ten huwelijk gevraagd op de EO-Jongerendag: ‘Ik heb geen moment gedacht dat het vandaag zou gebeuren’

8 juni 2023 · Leestijd 3 min

Het is je eerste EO-Jongerendag dat je staat te zingen als zangeres van de BEAM Worshipband en dan word je óók nog ten huwelijk gevraagd. Het overkwam Ilaisa afgelopen zaterdag: ‘Toen presentator Joram mij vroeg om op het podium te komen, was ik vooral in de war.’

Eerste keer in de BEAM Worshipband

“Mijn hele leven heb ik gedroomd om te zingen en dat ik dat op zo’n mooie plek mocht doen. Toen ik op het EO-Jongerendag podium stond, had ik echt het gevoel dat het zo moest zijn. Het is zo gaaf om alle jongeren met hun handen in de lucht te zien, vol overgave. Ik heb genoten van het begin tot het einde. Ook het team van de BEAM Worshipband is geweldig. Ze hebben mij goed begeleid. De band heeft mij vorig jaar horen zingen en even gevolgd, maar verder kenden ze me niet echt. Ik ben dankbaar dat ze mij vertrouwden om dit te doen op zo’n groot podium.”

Bemoedigende reacties

“Er zijn hele mooie, bemoedigende reacties binnengekomen via mijn DM. Jongeren die zeggen dat ze heel geholpen zijn door mijn zang en dat ze daardoor de Heilige Geest konden ervaren. Dat is zo bijzonder om te horen, want in de voorbereiding ben ik al bezig om mezelf opzij te zetten en God op te zoeken. Het gaat niet om mij daar op het podium. Om dan terug te horen dat mensen God hebben ervaren, vind ik erg belangrijk en dat bemoedigt me ook.”

DM die Ilaisa binnenkreeg na de EO-Jongerendag

Reactie Ilaisa

Huwelijksaanzoek

“Toen Joram mij vroeg om op het podium te komen, was ik erg in de war. Zingen op een podium vind ik prima, maar als ik iets moet vertellen of een interview heb, dan ben ik nog altijd nerveus. Ik dacht: waarom sta ik hier? Ik was helemaal vergeten dat we een spel aan het doen waren.”

Wat is de BEAM-quiz?

In het spel de BEAM-quiz wordt iemand gevraagd op het podium te komen. In dit geval was het Ilaisa, en zij wist niet dat ze hieraan mee zou doen! Joram gaf haar drie scenario’s, waarvan eentje daadwerkelijk gebeurd was. Ilaisa mocht raden welke dat was. De opties:
1. Jouw vriend heeft meegedaan aan de repetities van de BEAM Worshipband
2. Je bent afgelopen maand ten huwelijk gevraagd
3. Ik heb mezelf (Joram) een uur opgesloten in je huis toen je thuis was.

“Een paar weken geleden had ik een droom. Ik krijg vaker dromen en visioenen. In deze droom deed mijn vriend Bas een aanzoek op een podium, nadat ik had gezongen. Waar dat was, geen idee. Ik kreeg door deze droom wel het verlangen om te trouwen. Toen ik daar op het podium stond, zei ik puur vanuit logica dat het de tweede optie niet kon zijn. Er zat immers nog geen ring aan mijn vinger. Ik was ook zo erg in de war dat ik niet eens de ruimte had in mijn hoofd om te bedenken dat het vandaag kon gaan gebeuren. Daar heb ik geen moment aan gedacht. Toen ik zag dat hij me wél ten huwelijk ging vragen, was ik helemaal in shock. Toen ik het podium afliep werd ik door iedereen gefeliciteerd. Kennelijk wist iedereen al dat dit zou gaan gebeuren en ik wist gewoon van niks. Maar ik voelde me vooral gelukkig, gezegend en vooral enorm blij!”

Geschreven door

Rebekka Rodenburg

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡