Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tauren Wells: 'Ik verwarde mijn roeping met mijn identiteit'

8 mei 2019 Leestijd 2 min

In 2015 stond hij op het podium van de EO-Jongerendag, als frontman van Royal Tailor. Nu keert hij terug, solo. Op 25 mei zingt en danst Tauren Wells het dak van Rotterdam Ahoy er ongetwijfeld af! Als bonus is hij ook nog eens spreker.

Stoppen met Royal Tailor was een van de moeilijkste keuzes die Tauren ooit maakte. "Vrij snel na de EO-Jongerendag 2015 had ik het idee dat God iets nieuws voor mij in petto had."

Hoe lukte het je om zo'n lastige, levensveranderende keuze te maken?

"Het besef dat ik maar één leven hier op aarde heb, voordat de eeuwigheid begint. Ik geloof dat God mij – en ieder ander – een roeping heeft gegeven. Anderen tot bloei laten komen, mensen oprichten; dat is mijn roeping. De manier waarop ik uitdrukking geef aan mijn roeping, wisselt. In het verleden was dat op het Bible College en als worship pastor. Daarna als bandlid van Royal Tailor. Het viel niet mee om mijn rol in de band los te laten. Ik verwarde mijn roeping namelijk met mijn identiteit. Daardoor was het superlastig om dit seizoen van mijn leven af te sluiten, het voelde als het einde van mijzelf. Nu weet ik dat dat niet waar is. Ik ben niet wat ik doe, maar wie God zegt dat ik ben! Omdat mijn identiteit in hem ligt – ik ben een kind van God – kon ik Royal Tailor loslaten.”

Daarna ging je solo ... en hoe!

“Ja, superspannend! Ik realiseerde me dat mijn carrière als muzikant zomaar voorbij kon zijn..."

Benieuwd naar de rest van Taurens reactie? En wil je weten hoe hij op het podium belandde met grote artiesten als Mariah Carey en Lionel Richie? Regel dan als de gesmeerde bliksem het nieuwste BEAM magazine (gratis proefnummer)!

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕