Ga naar submenu Ga naar zoekveld

STATIEGELD SCOREN VOOR EO-JONGERENDAG: Zo werkt het

5 september 2023 · Leestijd 3 min

Wij willen volgend jaar weer een EO-Jongerendag, dus we hebben jouw hulp nodig om genoeg geld bij elkaar te krijgen! Gelukkig is het heel makkelijk om je steentje bij te dragen, dus let op: komende weken gaan we samen met jou statiegeldflessen inzamelen door heel Nederland. Doe je mee?

1. Verzamel zoveel mogelijk flessen

Het is tijd om eindelijk die familie-app te gebruiken, je dominee aan te spreken en je schuur uit te ruimen: jij wilt namelijk álle flessen waar statiegeld op zit hebben. Luister goed: er zit statiegeld op grote plastic flessen, maar tegenwoordig ook op kleine flesjes en zelfs blikjes. Zorg dat ze niet te verkreukeld zijn en verzamel ze in een plastic zak of vuilniszak. Heb jij veel flessen verzameld? DM (@eobeam) of app (0615878111) ons even met een foto, misschien komen we de flessen wel bij je ophalen! Helaas kunnen we dat niet bij iedereen doen, dus als we niet bij jou thuis, in je kerk of op je school langskomen, ga dan door naar stap 2. 

2. Breng de flessen bij een supermarkt

Sleep jouw tas vol flessen naar een supermarkt bij jou in de buurt. Kijk daar goed om je heen, want je moet een apparaat vinden dat er zo uit ziet:

Foto statiegeldapparaat

Gevonden? Goed zo! Hier kan je je flessen één voor één invoeren. Op het schermpje zie je hoeveel geld je ervoor krijgt. (Ps: film even dat je hiermee bezig bent en DM of app ons, vinden we leuk) Soms gebeurt het dat hij een barcode niet kan scannen, vet irritant. Probeer het vooral nog een keer en vraag anders even een supermarktmedewerker om te helpen. Heb je al je flessen en blikjes door het gat geduwd? Let dan goed op! Je krijgt nu twee keuzes: een bonnetje krijgen of het geld schenken aan een goed doel. In dit geval kies je voor een bonnetje. Houd deze stevig vast en loop richting de kassa. Met dit bonnetje zorg jij er samen met honderden anderen voor dat we volgend jaar weer een EO-Jongerendag hebben!

3. Laat je uitbetalen bij de kassa en maak het bedrag over naar de EO-Jongerendag

Nu komt het enigszins ongemakkelijke gedeelte: bij de kassa aangekomen moet je het bonnetje aan de persoon achter de kassa geven. Vervolgens vraag je: mag ik dit bedrag uitbetaald krijgen? Bij de kassa krijg je contant geld óf kan je vragen of ze het bedrag op je rekening zetten. Katsjing 💰 Heel vet dat je met dit (kleine) bedrag de EO-Jongerendag volgend jaar helpt doorgaan. Je kunt het bedrag aan de EO-Jongerendag doneren via deze knop. Je kunt zelf het bedrag wat je wilt schenken invullen. Dankjewel!

DONEER JE BEDRAG AAN DE EOJD
BEAM gaat zonder uitnodiging naar een bruiloft en dit is wat er gebeurde 😂

Lees ook over:

BEAM gaat zonder uitnodiging naar een bruiloft en dit is wat er gebeurde 😂

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡