Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Stacey vond God in Taizé: “Ik durf mezelf nu christen te noemen”

8 december 2020 · Leestijd 2 min

Duizenden jongeren van over de hele wereld komen samen in een kloostergemeenschap in Taizé in midden-Frankrijk. Zo ook Stacey. Zij ontdekte God door de sfeer, muziek en gesprekken in een Nassaukerk in Amsterdam. Ze vertelt haar verhaal over haar bekering en ervaring met Taizé aan Petrus magazine.

Stacey heeft pas sinds kort God ontdekt. Ze is niet opgegroeid met het geloof. “Ik was een ‘zoeker’,” zegt ze. Door iemand van het koor waar zij in zong, werd Stacey aangemoedigd om naar een Taizé-gebed te gaan. Dit besloot ze ook te doen. Stacey werd geraakt door wat ze zag: verschillende mensen die bijdroegen aan een fijne sfeer, mooie muziek en goede gesprekken. “Ik voelde me direct welkom en kon gewoon meepraten. Ook met de Bijbelgroepjes. Het zingen vond ik fijn en het samen eten was gezellig. Ik kon hier echt mijn inspiratie uithalen, ook al was ik niet christelijk.”

Ik durf mezelf nu christen te noemen

“Ik hoefde daar niet christelijk te zijn, wat ik ook heel lang heb volgehouden. Toch merkte ik dat er een verlangen ontstond om Jezus te volgen en me zelfs te laten dopen.” Ruim twee jaar geleden liet Stacey zich dopen in een meertje buiten de stad. Sindsdien heeft God een plek in haar leven. Nu reist ze elk jaar naar Taizé in Frankrijk om rust, stilte en verdieping op te zoeken. Daarnaast is ze elke week te vinden in de Nassaukerk en lid van het kernteam van Taizé in Amsterdam. “Ik durf mijzelf nu christen te noemen. Want ik ken mijzelf. Ik ken mijzelf door Hem en door Zijn mensen.”

Ben je benieuwd naar het hele verhaal van Stacey? Lees het hier.

Niet alleen Stacey vindt God in het buitenland. Anke is begeleider bij Adiosreizen en gaat op vakantie met mensen met een beperking. Na elke reis prijzen de begeleiders God en danken ze Hem voor de ervaringen. 

Tekst: Marusja Aangeenbrug
Beeld: Lars König, Nachtzon Media

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡