Ga naar submenu Ga naar zoekveld

SPOEDCURSUS: Evangeliseren op de camping (2)

11 juli 2016 · Leestijd 2 min

Welkom bij deel 2 van de spoedcursus 'Evangeliseren op de camping'. Leuk dat je meedoet!

(DEEL 1 VAN DEZE SPOEDCURSUS GEMIST? DIE VIND JE HIER!)

Iedere zomer trekken miljoenen Nederlanders eropuit om in tent, caravan of vouwwagen hun vakantie door te brengen op de camping. Veel van die vakantiegangers hebben nog nooit van Jezus gehoord (behalve als je op De Betteld bent) en hebben alle tijd van de wereld (men is tenslotte op vakantie). Dat maakt de camping dé ideale plek voor evangelisatie. Om jou voor te bereiden op je taak, vind je hier tips om het Goede Nieuws – in woorden en daden – te verkondigen op de camping.

Grote Boodschap

De toiletten op campings zijn meestal niet volledig afgesloten. Als je zit te poepen, zie je soms zomaar de schoenen van degene die naast je bezig is. Een niet al te smakelijk idee, maar het biedt ook mogelijkheden. Als je doorhebt dat er iemand naast je zit, schrijf je op een velletje wc-papier (zorg dat je altijd een pen bij je hebt!) de tekst uit Johannes 3:16 (die ken je natuurlijk uit je hoofd) met daarbij de opmerking: dit is pas een Grote Boodschap! Schuif het velletje onder het tussenmuurtje door, snel doortrekken en wegwezen!

Leg je bezem neer

De zomer is de drukste periode van het jaar voor de campingeigenaar. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is hij bezig met het runnen van de camping: van het schoonmaken van het sanitair tot het verkopen van brood en van het welkom heten van nieuwe gasten tot het maaien van het gras. Natuurlijk heeft hij daar zelf voor gekozen, maar hij zorgt er ook mede voor dat jij een fantastische vakantie beleeft. Dus: organiseer een vrije middag voor de campingeigenaar. Neem zijn taken een middag(je) over en laat hem lekker in een stoel van het zonnetje genieten!

Levend Brood

Ga lekker vroeg – als iedereen nog slaapt – naar het campingwinkeltje en koop verse broodjes voor de buren. Leg de broodjes voor hun tent/caravan/vouwwagen en doe er een briefje bij met de tekst ‘Jezus is het levende Brood’.

Dit was het alweer voor vandaag! Dat viel best mee toch? Blijven oefenen en we zien je volgende week voor alweer de laatste cursus! Zelfde tijd, zelfde plek.

Beeld Josse Blase

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡