Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Soy Kroon speelt Judas in The Passion: “Ik herken me in hem”

28 februari 2020 · Leestijd 3 min

Alle rollen van het jaarlijkse paas-evenement The Passion zijn inmiddels bekend. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Soy Kroon vertolkt te rol van Judas: “Ik wil hem minder wegzetten als de bad guy”.

Zei je meteen ‘ja’ tegen je rol?

“Toen ik voor The Passion op gesprek werd gevraagd dacht ik meteen: ‘Waarom denken ze aan mij?’. Maar ik vond het natuurlijk een hele grote eer. Er werd me al snel gevraagd welke rol ik zelf zou willen spelen. Judas leek me het meest interessant. Puur omdat ik zoiets nog nooit gespeeld heb. Ik heb vaak juist hele lieve rollen. Toevallig hadden zij ook de rol van Judas voor mij bedacht, dus dat kwam perfect uit.”

Kende je dit verhaal al?

“Ik kende het verhaal vooral door The Passion. Zelf ben ik niet gelovig, maar het verhaal doet me wel veel. Zeker nu ik me er meer in verdiep, merk ik hoe interessant het is. Het verhaal is dan ook één van de redenen dat ik mee doe. Je kan het direct naar de huidige tijd vertalen. Thema’s als hoop, liefde, verraad en schuld komen ook nu nog veel voor. Het blijft accuraat en leerzaam.”

Hoe hoop je Judas weg te zetten?

“Omdat ik nog nooit zo’n soort rol heb gespeeld, heb ik me natuurlijk extra goed verdiept in wie Judas was. Ik hoop ervoor te zorgen dat hij juist minder dat ‘bad guy’-imago krijgt. Hij had ook gewoon gevoelens, hij wist alleen niet goed wat hij daarmee moest. Hierdoor maakte hij niet de beste keuzes. Hij was een enorme twijfelaar. Daar herken ik mezelf wel in, ik twijfel ook over alles.”

Wat lijkt je hier leuk aan?

“Het lijkt me heel vet om op deze manier een stuk te spelen. Normaal gesproken zing ik natuurlijk in een zaal vol publiek, nu moet dat buiten op straat. The Passion is veel kleiner en intiemer dan een standaard toneelstuk. Het is echt jij met die camera op je snufferd. Het lijkt me een hele leuke uitdaging en ik heb er echt veel zin in.”

The Passion is donderdag 9 april in Roermond te zien (of vanuit je luie stoel natuurlijk)

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡