Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sera won All Together Now: “Ik wil zingen op plekken waar Zijn licht nog niet schijnt”

25 februari 2020 · Leestijd 4 min

Als dochter van Zandtovenaar Gert van der Vijver, finalist van het Junior Songfestival in 2011 en winnares van het RTL-programma All Together Now is er genoeg te vertellen over Sera. Ondanks haar nationale successen blijft ze bijzonder nuchter onder alle aandacht. “Ik zie wel welke deuren er voor mij opengaan. Ik geloof dat het allemaal in de handen van God ligt en dat geeft mij rust.”

Kun je wat over jezelf vertellen?

“Ik ben 19 jaar en studeer Jazz & Pop aan het conservatorium in Zwolle. Daarvoor woonde ik in Kortehemmen, vlak bij Drachten, waar ik in het weekend nog vaak heen ga om te genieten van de natuur en om bij mijn familie te zijn. Ik ben opgegroeid in een muzikaal gezin. Mijn moeder heeft vroeger ook aan een conservatorium gestudeerd en mijn vader deed ook al veel met muziek. Toen ik 11 jaar was deed ik mee aan het junior songfestival en kwam tot de finale. Door in dat jaar veel bezig te zijn met muziek en mijn eigen nummer kwam ik er achter dat ik het super tof vind om te zingen voor publiek en dat het eigenlijk echt mijn ding was om op het podium te staan.”

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Hoe was het om mee te doen aan All Together Now?

“Ik kende het programma eerst helemaal niet, maar werd op een gegeven moment benaderd via Instagram om mee te doen. Toen ik het programma opzocht, had ik er eigenlijk helemaal niks mee en wilde ik ook bijna nee zeggen. Ik heb de afgelopen tijd besloten om dit soort keuzes vaker bij God neer te leggen en toen ik er voor ging bidden, kreeg ik het gevoel dat ik toch mee wilde doen. Ik ging er heen zonder verwachtingen, maar na twee auditieronden werd ik geselecteerd voor de uitzending en uiteindelijk won ik! In tegenstelling tot andere talentenjachten mocht ik mijn eigen nummer uitkiezen en ik koos voor Man In The Mirror van Michael Jackson. Het moest een nummer zijn die veel mensen zouden kennen, maar het liedje heeft naar mijn idee ook een hele mooie christelijke boodschap.”

afbeelding

“Michael Jackson zingt: ‘I’m starting with the man in the mirror. I’m asking him to change his ways.’ Ik denk dat je bij jezelf moet beginnen om te laten zien dat je gelooft en daardoor ook anderen kunt inspireren. Ik geloof dat wij als christenen geroepen zijn, net als de discipelen, om het geloof te verspreiden op plekken waar Zijn licht nog nooit geschenen heeft. Ik geloof dat dat een roeping is voor mijn leven. Ik hoop Zijn liefde te laten zien met mijn nummers en de stem die ik van God heb mogen ontvangen.”

Welke rol speelt het geloof in je muziek?

“Ik probeer mijn nummers zo over te brengen, dat het van twee kanten begrepen kan worden. Mensen kunnen God of een geliefde ervaren in het nummer. Mijn liedjes zijn vaak uit het leven gegrepen, laten kwetsbaarheid en gebrokenheid zien en vertellen dat niet alles perfect gaat in het leven. Samen met mijn zus Rosa en goede vriend Kars treden wij op als Muzikale Zandverhalen. Hierin laten we een combinatie van zandschilderen, zang en dans zien. Ook hierbij ligt de focus niet alleen op de christelijke doelgroep, maar willen we het graag voor iedereen toegankelijk maken.”

afbeelding

Hoe ziet jouw muzikale toekomst eruit?

“Na de aflevering van All Together Now kreeg ik super veel reacties en aanvragen. Die ben ik nu langzamerhand een beetje aan het lezen en beantwoorden. Er zijn wel wat leuke dingen die er aan zitten te komen, maar die staan nog niet echt vast. Met Muzikale Zandverhalen zijn we bezig om een nieuwe theatertour te maken voor kinderen en met mijn eigen countryband brengen wij binnenkort onze single uit genaamd “Nothing I’d Rather Do”. Ik zou het in ieder geval heel tof vinden om mijn eigen stijl en identiteit te vinden in muziek. Ook optredens op Opwekking en in Worship-diensten wil ik blijven doen en dan zie ik wel welke deuren er opengaan. Ik geloof dat het allemaal in de handen van God ligt en dat geeft mij rust.”

Redeemed is een muziekproject van singer-songwriter Marijn. “Mijn muziek is een soort tentoonstelling van het leven van een christen.” Zijn hele verhaal lees je hier.

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡