Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Selena Gomez vertelt over mentale problemen: “God gaf me dit podium”

6 november 2022 · Leestijd 2 min

Selena Gomez lijkt het allemaal voor elkaar te hebben. Maar achter haar beroemde leven schuilt ook een donkere kant. In de nieuwe documentaire over de popster, vertelt Selena alles over haar mentale problemen.

"Ik ben zo slecht"

“Het spijt me,” zegt Selena terwijl ze haar tranen droogt, “ik ben zo slecht en ik zie eruit als een jongetje van twaalf.” De zangeres heeft zojuist haar tour-outfits voor het eerst gepast. Iedereen is enthousiast, behalve zijzelf. De scene is het begin van de mentale rollercoaster die Selena Gomez in de documentaire My Mind & Me deelt.

Huilend van de pijn

In de film is te zien hoe Selena haar tour moet afbreken om zich op haar gezondheid te richten. In 2016 wordt ze opgenomen, maar het wordt er niet veel beter op en in 2018 krijgt ze een psychose. Uiteindelijk krijgt de zangeres te horen dat ze een bipolaire stoornis heeft. Een opluchting, maar ook een schok. Ook het verhaal over haar niertransplantatie en haar struggle met de auto-immuunziekte lupus komen aan bod, als Selena huilend van de pijn wakker wordt.

God gaf je dit podium

“Ik ben al aan het werk sinds ik klein ben,” vertelt ze aan een vriendin, “en het enige wat ik wil is een gezinnetje. Soms wil ik ermee kappen, zodat ik gelukkig en normaal kan zijn zoals de rest. Maar een vriendin vertelde me: ‘Ik denk dat God je dit podium niet heeft gegeven, om er zomaar mee te kappen.’ Ik wil niet superberoemd zijn. Dat wil ik allemaal niet. Maar ik weet wel dat ik mijn invloed moet inzetten voor het juiste. Ik heb het gevoel dat ik stilsta, en ik wil juist vooruit.”

Inmiddels zet Selena Gomez zich in om anderen te helpen die het mentaal zwaar hebben.

De documentaire is nu te zien op Apple TV, bekijk de trailer hieronder.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Deze 6 celebrities nemen een pauze door mentale problemen

Lees ook over:

Deze 6 celebrities nemen een pauze door mentale problemen

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡