Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze 6 celebrities nemen een pauze door mentale problemen

13 oktober 2022 · Leestijd 4 min

We kijken graag naar celebrities: wat dragen ze, wat doen ze, wat eten ze, met wie daten ze? Vandaag kijken we naar iets anders, namelijk naar hun mentale gezondheid. Welke celebrities praten open over mentale problemen? En wist jij al dat deze bekende personen een pauze hebben genomen om goed voor zichzelf te kunnen zorgen?

Shawn Mendes (zanger van onder andere Stitches en Senorita)

'Ik moet mijn wereldtournee cancelen'

Shawn Mendes (24) staat al van jongs af aan in de spotlights. Dit jaar moest hij zijn wereldtournee cancelen omdat het niet goed ging met zijn mentale gezondheid. Op zijn Instagram liet hij het volgende weten: "Ik weet dat jullie allemaal echt uitkijken naar deze shows en het breekt mijn hart om te vertellen dat ze niet doorgaan. Ik beloof dat ik zo snel als ik kan de shows ga doen, maar ik heb nu tijd nodig om gezond te worden. Ik houd van jullie en wil jullie bedanken voor jullie support en dat jullie deze reis samen met me maken."

Adele (zangeres van Hello en Rolling in the Deep)

'Ik was een wandelende paniekaanval'

Adele Adkins (34) is misschien wel de koningin van de mentale gezondheid pauzes. Ongeveer elke vier of vijf jaar brengt ze een nieuw album uit - wat een gigantische hit wordt - waarna zij weer jaren uit de spotlights verdwijnt. Tijdens de Graham Norton Show vertelt ze waarom ze dit doet: "Ik heb altijd bijna drie jaar nodig om bij te komen van het maken van een album." Het is bekend van Adele dat ze struggelt met depressie en angst, zoals plankenkoorts.

Justin Bieber (zanger van onder andere Sorry en Love Yourself)

'Ik heb tijd nodig om uit te rusten'

Justin Bieber (28) begon dit jaar na lange tijd weer aan een wereldtournee. Na een aantal shows in Europa en eentje in Brazilië besloot hij een pauze in te lassen. Op Instagram zei de wereldberoemde zanger het volgende: "Nadat ik in Brazilië van het podium stapte, overviel me een gigantische vermoeidheid. Ik realiseerde me dat ik op dit moment mijn gezondheid prioriteit moet geven. Ik las een pauze in voor deze tour. Het gaat goedkomen met me, maar ik heb tijd nodig om te rusten en beter te worden."

Simone Biles (turnster, viervoudig Olympisch kampioen)

'De last van de wereld op mijn schouders'

Simone Biles (25) is nu al een Amerikaanse turnlegende. Tijdens de Olympische Spelen van 2021 waren er ontzettend veel verwachtingen van haar en dit zorgde voor mentale problemen. Uiteindelijk trok ze zich terug van verschillende onderdelen en deed ze dus niet aan alles mee. Dit zei ze erover op haar Instagram-pagina: “Het voelt echt alsof ik momenteel de last van de hele wereld op mijn schouders heb. Ik veeg het weg en doe alsof het geen invloed op me heeft, maar verdorie, soms is het zwaar. De Olympische Spelen zijn geen grapje.”

Selena Gomez (actrice, zangeres en modeontwerpster)

'Instagram was mijn hele wereld'

Selena Gomez (30) heeft lange tijd de meeste Instagram-volgers ter wereld gehad. Dit is wat ze vertelde toen ze besloot een pauze van social media te nemen: "Op een gegeven moment was Instagram mijn hele wereld en dat was ontzettend gevaarlijk. Ik had constant het idee dat ik niet knap en niet mooi was. Een pauze nemen van sociale media is het beste wat ik ooit heb kunnen doen voor mijn mentale gezondheid. De onnodige haat die ik over me heen krijg verdween op het moment dat ik mijn telefoon weg had gelegd." (Bron: InStyle)

Tom Holland (acteur in onder andere Spiderman)

'Ik lees van alles over mezelf'

Tom Holland (26) plaatste in augustus een serieuze boodschap op zijn Instagram-account: "Ik neem een pauze van sociale media voor mijn mentale gezondheid. Ik vind Instagram en Twitter vaak overweldigend. Ik kom in een negatieve spiraal terecht waar ik van alles over mezelf lees en het maakt dat ik me ongelukkig ga voelen. Dat is de reden dat ik heb besloten een stapje terug te doen en de app te verwijderen."

Beeld: ANP

5x Bijbelse personen met mental health issues

Lees ook over:

5x Bijbelse personen met mental health issues

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡