Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Schat, vind je me dik?'

17 mei 2016 · Leestijd 3 min

Iedereen die afgelopen weekend op Opwekking is geweest, weet dat het vooral soppen geblazen was. Niet gek dus dat BEAM-redacteur Esther zaterdagochtend nat en bibberend van de kou bij een seminar over relaties zat. Meegesleurd door haar vriend (ja echt, niet andersom).

De seminar werd gegeven door relatiecoach Cocky Drost. Het doel was om te ontdekken hoe je binnen een relatie aan elkaars behoeftes kunt voldoen. Hieronder zijn een paar problemen beschreven die in elke relaties voorkomen met de oplossingen eronder.
Misschien herken je deze scène wel. Een jongen en een meisje zitten samen op de bank tv te kijken. Het gezicht van het meisje staat op onweer, de jongen vraagt: ‘Lieverd, wat is er?’, waarop het meisje vervolgens zegt: ‘Niks”. De jongen haalt zijn schouders op en zegt vervolgens vrolijk dat er vanavond voetbal op tv is. Het meisje gooit vervolgens de bak popcorn over zijn hoofd en verlaat stampvoetend de kamer.
WAT NU? Kijk jongens, op zo’n moment valt jullie bijna niets kwalijk te nemen. Je hebt immers gevraagd of er iets was, en er was niks. Toch? Soms is het goed om toch nog even voor de zekerheid te vragen of er echt niets is, of haar gewoon een dikke knuffel te geven. Meisjes hebben daarentegen een groter aandeel binnen dit probleem. Het advies voor de dames luidt dan ook, vrij simpel: ZEG GEWOON WAT ER IS.  
Misschien een andere herkenbare scène. Een meisje komt thuis van school en is duidelijk chagrijnig omdat haar docent een laag cijfer op haar werkstuk heeft gegeven. Het meisje zegt: ‘Ik had zo mijn best gedaan! Die stomme docent mag mij gewoon niet en heeft me daarom een laag cijfer gegeven!’, het antwoord van de jongen: ‘Nou, dan ga je toch van school af’.
WAT NU? Jongens zijn geneigd om te denken in oplossingen. Er is een probleem en dat moet zo snel mogelijk worden opgelost. Is je werk niet leuk? Nou, dan zoek je gewoon een andere baan. School gaat slecht? Nou, dan ga je toch gewoon van school af? Er moet niet te lang stil worden gestaan bij problemen, er moet worden opgelost. De dames daarentegen willen gewoon even kunnen zeuren. Zo simpel is het. Gewoon een avondje zeuren over die vre-se-lij-ke docent. Als jongen zijnde kun je daarom op zo’n moment het beste zeggen: ‘Jeetje wat is die docent van jou ook een gemene man’. 
De volgende is een breinbreker. De vrouw doet er uren over om zich klaar te maken voor een etentje/feestje/andere aangelegenheid. De man vindt dit een vreselijke gewoonte. De man daarentegen doet er weer uren over om te antwoorden op Whatsapp.
WAT NU? Ligt het aan je partner dat je die gewoonte van de ander verschrikkelijk vindt, of ligt het aan je eigen ongeduld?
Tot slot een probleem waarvan je hoopt hem nooit mee te maken. Een van de twee krijgt gevoelens voor iemand anders.
WAT NU? Dit blijft ontzettend moeilijk. Volgens Cocky is het in zo’n situatie ontzettend belangrijk om het te vertellen aan je partner. Hij/zij gaat het absoluut niet leuk vinden, maar het is goed om zoiets te delen. Daarnaast bestaat er ook een kans dat de gevoelens voor die ander minder worden omdat het stiekeme ervan af is. Het stiekeme is voor veel mensen vaak ook een reden waarom ze die ander zo leuk vinden. Vervolgens kun je samen bedenken wat de volgende stap wordt.  Tekst: Esther Bolt

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡