Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Samuël stuurde een gebedspunt: “Ik was thuis niet meer veilig, maar wel bij Hem”

16 mei 2020 · Leestijd 4 min

Voor Samuël (18) waren de afgelopen jaren geen pretje. Thuis liepen de frustraties hoog op en mede door de scheiding van zijn ouders belandde hij in ruzies die van kwaad tot erger gingen. Toen het na een rustige periode weer de verkeerde kant opging, zag hij een oproepje op Instagram voor een gebedspunt en hij stuurde: “Willen jullie voor mij bidden? Want ik heb geen slaapplaats voor vanavond.”

“Door ruzies met mijn ouders voelde ik mij niet veilig thuis. Dat ging van scheldpartijen tot fysiek geweld en op een gegeven moment werd het mij te veel. Ik kwam mijn bed niet meer uit door extreme angsten en ging niet meer naar school. Voor mij voelde mijn eigen huis niet meer veilig, waardoor ik afwisselend in een logeerhuis, bij mijn zus of bij vrienden heb overnacht. Ik had geen idee hoe dit zou aflopen en voelde mij heel angstig. Toch ging het na een tijdje een stukje beter toen ik in therapie zat.”

Terug bij af

“Sinds vorig jaar volg ik een intensieve therapie waarbij mijn ouders verplicht bij betrokken zijn. We hebben het dan over het uiten van gevoelens en het luisteren naar elkaar. Daardoor communiceerden we veel beter en een hoop frustraties verdwenen. Deze therapie hielp erg goed in tegenstelling tot de therapie die ik al eerder had gevolgd. Tot een week geleden toen het weer mis ging in een ruzie. De goede sfeer die we hadden opgebouwd was in één keer compleet verdwenen en het voelde heel eng, omdat ik niet wist hoe het af zou lopen.”

Door mijn verhaal te delen wist ik dat anderen voor mij baden

“Precies op die dag zag ik het berichtje van BEAM voorbijkomen. Op dat moment kon ik wel wat extra gebed gebruiken. Veel vrienden en hun ouders deelden de angst dat het mis zou gaan en toen ik de oproep zag, wilde ik mijn angst graag delen. In eerste instantie was ik niet zo blij dat ik mijn gebedspunt zo had verwoord, want het gaf niet echt duidelijkheid over mijn ruzies en angsten. Ik heb me er bij neergelegd en toen ik merkte dat het door veel jongeren werd opgemerkt, voelde dat geweldig! Ik vind het een superkrachtig initiatief, omdat ik wist dat andere mensen mij steunden. Ik weet dat God naar alle gebeden luistert en er mee bezig is. Die gedachte geeft mij de laatste tijd veel moed en kracht om door te gaan.”

Gods hulp

“Ik leerde hem beter kennen door vaak te bidden en Hem op te zoeken. Ik leerde Hem vertrouwen en weet nu dat ik al mijn problemen bij Hem neer kan leggen. In die tijd heeft God mij geholpen om uit de therapie te komen en mijn mentale problemen weg te nemen. De therapeuten stonden versteld en hadden geen logische verklaring, maar het ging ineens een stuk beter met mij. Mijn moeder zag mij weer lachen en zei: ‘Ik zie weer de oude, glimlachende Samuël!’

Het blijft spannend wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar ik weet dat ik niet alleen ben. Ik heb samen met mijn moeder een lang gesprek gehad en zij heeft besloten om hulp te zoeken en we gaan kijken of ik een tijdje definitief uit huis kan worden verplaatst. Daarnaast staan mijn vrienden altijd voor mij klaar en ik weet dat ik bij God veilig mag zijn. Het is wel belangrijk om die stap te maken en het hen te vertellen, ook al lijkt dat soms moeilijk. Door te praten met God en je problemen bij hem neer te leggen geef je Hem de ruimte om je te helpen. Dat vind ik ook de kracht van het gebed: God luistert altijd!”

Wat gebeurt er als je bidt? En wat is het nut en effect ervan? En waarom verhoord God niet altijd je gebed? Wij schreven er dit artikel over!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡