Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ruth en Joost ontmoetten elkaar via BEAM en zijn nu getrouwd

2 november 2018 · Leestijd 3 min

Deze week stapten Ruth (19) en Joost (25) in het huwelijksbootje. Wat is er nou leuker dan een romantisch ontmoetingsverhaal? Precies: niks! En laten deze twee elkaar nou op de mooist mogelijke manier hebben ontmoet: via BEAM!

BEAM appgroep

“Eefje – al eerder geïnterviewd door BEAM – is een paar jaar geleden een WhatsApp-groep begonnen vanuit BEAM Redactie TV (inmiddels BEAM LIVE). Door mijn beste vriendin werd ik daar ook aan toegevoegd omdat zij het zo gezellig vond. Al snel bleek dat inderdaad het geval. Het was een grote groep mensen die allemaal BEAM volgden en naar de EO-Jongerendag gingen, we hadden heel veel gemeen met elkaar. Joost zat daar ook bij, zo heb ik hem leren kennen.”

De eerste vonk

“Ik had al heel snel een klik met Joost, maar dat was in het begin vooral vriendschappelijk. Met de mensen uit de WhatsApp-groep hadden we ook vaak skypegesprekken. Het kwam steeds vaker voor dat Joost en ik als laatste achterbleven. Op een gegeven moment verlieten anderen zelfs het gesprek als ze zagen dat wij met z’n tweeën waren. Achteraf hadden zij het waarschijnlijk ook al door, haha.”

“Is hij niets voor jou?”

Na een tijdje hadden Joost en ik bijna elke avond een Skype-gesprek. Achteraf bleek Joost mij al heel lang leuk te vinden, maar dat had ik niet eens door. Ik dacht dat we gewoon goede vrienden waren, gezellig. Ik was ook niet perse op zoek naar een vriend. Tot op het moment dat mijn beste vriendin zei: “Is hij eigenlijk niet iets voor jou?”

Van Skype naar real-life

“We zouden met het hele gezin op gezinskamp, maar we moesten met het OV. Voor de grap zei ik tegen Joost dat ik echt geen zin had om in de trein te zitten. “Zal ik je brengen?”, vroeg hij me toen. Zo gezegd zo gedaan en vervolgens zat ik twee uur met hem in de auto te kletsen, dronken we een biertje en was het superleuk.

Ik had hem al wel vaker gezien, maar dat was altijd in groepsverband. Nu we zo één op één bij elkaar waren, begon ik hem steeds leuker te vinden. Een paar dagen later kwam hij bij me langs op gezinskamp, omdat ik me verveelde. Hij heeft het niet officieel gevraagd, maar vanaf dat moment hadden we zo ongeveer verkering.”

Een vriendengroep en een man

“Het blijft een grappig verhaal dat we elkaar via BEAM hebben leren kennen. Op een gegeven moment werd die groep ook een manier om een vriend of vriendin te vinden. In plaats van Funky Fish gebruikten mensen de BEAM-groep. Gelukkig was het ook vooral om vrienden te maken. Ik heb er ook echt een grote groep vrienden aan over gehouden, én een man: win-win!”  

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡