Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Geen wielerwedstrijden door coronavirus, maar Ronde van de Bijbel gaat gewoon door

16 maart 2020 · Leestijd 3 min

De coronacrisis treft iedereen. Zo ook de sportverenigingen met wedstrijden, trainingen, maar ook de geplande sportevenementen. Zo wordt er al gesproken over het uitstellen van het EK voetbal, de Formule 1 wedstrijd in Zandvoort en de Olympische Spelen. Ook in de wielersport worden verschillende ronden uitgesteld of afgelast. Eén wielerwedstrijd gaat gewoon door: De Ronde van de Bijbel.

Al voor het vierde jaar op rij kun je online de fictieve wielerronde volgen. Er doen geen wielrenners mee, maar door een etappeschema, rustdagen en plattegrond, lijkt het net een echte wielerwedstrijd. De ronde wordt georganiseerd door de voormalige docente religiewetenschappen Chantal Leterme. Afgelopen zondag is de koers begonnen met een etappe in het Egyptische Raämses. Dit is de stad waar de Israëlieten hebben gewerkt als slaaf voor de Farao. De vierde rit gaat dwars door de Sinaï woestijn, op weg naar het beloofde land en de laatste, twintigste rit eindigt in Jeruzalem. Elke etappe wordt online beschreven en geeft een stukje informatie over de plek die wordt bezocht aan de hand van de Bijbel.

afbeelding

Elk jaar heeft deze Bijbelse wielerwedstrijd een thema dat terugkomt in de etappes. Oraganisator Chantal wil - door verschillende thema’s aan te kaarten - meer aandacht besteden aan onderwerpen uit de Bijbel. Zo ging de koers van vorig jaar langs plekken uit de Bijbel waar vrouwen centraal stonden. Dit jaar wil ze door middel van de fictieve wedstrijd, verhalen vertellen uit de Bijbel die gaan over voeding. Ze vindt het belangrijk dat er tijdens de veertigdagentijd wordt gesproken over eten en drinken uit de Bijbel. Zo komen de dadels van Jericho, het brood van Tabgha en het manna van de Sinaïwoestijn terug in de Ronde van de Bijbel.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“De Ronde van de Bijbel was gepland voor de zomer, maar door de coronacrisis - en de extra ‘vrije tijd’ - werd nu al het spreekwoordelijke startschot gegeven” is te lezen op het Belgische Kerknet. De Ronde van de Bijbel is online van 14 maart tot 5 april te volgen op deze website.

Wielrenster Anna van der Breggen is topsportster én christen. “Er zijn meer gelovigen in het peloton,” vertelt ze aan interviewer Tijs van den Brink. “We accepteren van elkaar dat we verschillende levensovertuigingen hebben.” Lees haar hele verhaal hier!

Bron: Bijbel in 1000 seconden, Chantal Leterme, www.bijbelin1000seconden.be

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡