Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Roan (22) bracht 350 christenen samen op coronaproof weiland: "Mensen ervaren het evangelie weer"

7 september 2020 · Leestijd 2 min

Gisteren stond een weiland in Hierden vol met 350 worshippende christenen. Nadat de kerken maandenlang dicht waren, bedacht de 22-jarige Roan het initiatief voor de twee-uur-durende buitendienst. “Mensen hebben het evangelie weer kunnen ervaren.”

Een groot succes

Nadat Roan zelf een grote openluchtdienst bijwoonde op het Malieveld, kwam hij op het idee: God aanbidden in de buitenlucht. Dit werd een groot succes. “Super dat er zoveel mensen kwamen, dat mensen zich vrij voelden om te komen en dat alles zo goed verliep. Maar het mooiste vond ik dat mensen het evangelie weer konden ervaren en dat ze weer konden horen dat Jezus leeft,” vertelt Roan aan de Stentor.

Coronaproof

Met paaltjes zette de organisatie vakken af, zodat iedereen coronaproof mee kon doen aan de dienst. Twee verschillende bands wisselden af, met tussenposes waarin mensen hun getuigenissen deelden. Ook voor ouderen was de dienst een groot succes. Zo ook de 71-jarige Mieke: “Ik zing graag voor God en mis de kerkgang. Mijn man is 76, dus we behoren toch tot de risicogroep.”

Lees het hele artikel bij de Stentor

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡