Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rivelino helpt criminele jongeren hun talent vinden: “Ik zie mezelf terug in die jongens”

20 oktober 2020 · Leestijd 3 min

Jongeren in detentie en in het criminele circuit een betere toekomst bieden, dat is Rivelino’s hoogste doel. De jeugdcriminaliteit is hem niet onbekend, juist daarom snapt hij de jongeren zo goed. Met één van die jongeren heeft hij een nummer uitgebracht: Mama’s Trouw.

“Ik help jongeren met het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. Meestal zijn deze jongeren in de criminaliteit beland of zitten ze al in de gevangenis. Ik help hen om betere keuzes te maken in het leven. Op welke manier kunnen ze hun talent gebruiken? Willen ze automonteur worden, dan help ik met het zoeken naar een bijbaan. Willen ze graag muziek maken, dan kijken we samen of dat haalbaar is. Zelf maak ik muziek en treed ik regelmatig op in jeugdgevangenissen. Ik vind het fantastisch dat ik deze jongeren zo richting een beter leven kan helpen.”

Ik zie mezelf terug in die jongens

“Ik zie mezelf vaak terug in die jongens. Ik toonde ook altijd machogedrag, puur uit zelfbescherming. Zo hoefde ik niet te dealen met pijn en onzekerheid. Door de jaren heen kwam ik mezelf tegen in mijn werk en dat gebeurt nog steeds regelmatig. Die jongens maken veel dezelfde dingen mee als ik op die leeftijd. Dit zorgt ervoor dat ik me goed kan inleven en dat de band tussen mij en de jongeren vaak heel sterk is.”

Mama's Trouw

Een voorbeeld van jongere die Rivelino beschrijft, is Damiën. Hij moest 10 weken lang in zijn eigen huis ‘gevangen’ zitten. Als hij naar buiten ging, moest hij alsnog naar de gevangenis. Rivelino heeft samen met hem een nummer gemaakt, genaamd Mama’s Trouw.

Bekijk 'm hieronder: 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Rivelino: “Mama’s Trouw gaat over de waarde van moeders van criminele jongeren. Vaak hebben mensen een groot vooroordeel over ouders in deze situatie, terwijl het probleem zeker niet alleen bij hen ligt. Als alleenstaande moeder of vader is het ontzettend moeilijk wanneer je in een criminele buurt woont.”

De rest van Rivelino’s (en Damiëns) verhaal lees je in het nieuwste BEAM Magazine. Word lid en ontvang 'm 4 keer per jaar of vraag een gratis proefnummer aan.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡