Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rikko: ''Mag ik van God op vakantie met mijn vriendin?''

6 juli 2016 · Leestijd 3 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes & de beampjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma’s van BEAMers over seks, relaties en vriendschap voor aan jou, zodat jij je tips kunt delen. Met de zomervakantie in zicht, vroeg Rikko (19) zich af: mag je als christen met je vriend(in) op vakantie?

Rikko (19): ''Mijn vriendin en ik hebben ruim een jaar een relatie, en nu lijkt het ons leuk om samen een weekje weg te gaan. Mijn ouders hebben dat liever niet, maar ze laten me zelf kiezen. Ik zie veel vrienden om me heen die wél met hun vriendin op vakantie gaan. Mag ik als christen met z'n tweeën weg als ik een relatie heb, of wordt God daar niet blij van?''Dit waren jullie antwoorden:

Rieneke: ''Ik denk dat God dit niet verbiedt. Als je samen een grens bepaald hebt, is het misschien wel lastiger om je daar aan te houden. Ik denk dat jullie samen moeten beslissen of jullie de grens kunnen bewaren. Als je denkt dat jullie dat kunnen zie ik geen verdere problemen. Het is juist goed om even samen weg te zijn.'' Anne: ''Hmm, zelf zou ik dat niet doen, ik heb zelf inmiddels een relatie van bijna twee jaar en mijn ouders vinden het prima als hij mee gaat op vakantie - maar we mogen niet bij elkaar in een tentje slapen, wat ik heel goed begrijp. Want van iets komt er al gauw meer en ik denk dat God dat juist voor het huwelijk heeft bedoeld. Ik zou daarom zelf ook niet samen op vakantie gaan met mn vriend.'' Tim: ''Op vakantie kan geen kwaad, zo lang je maar in eigen kamer slaapt. Maar ik zal je adviseren met een groep te gaan. Dan maak je het jezelf niet te moeilijk.'' Iris: ''Ik denk dat dit zeker kan! Misschien een goed gesprek met je ouders aangaan om ze te vragen waarom ze er zo op tegen zijn? En natuurlijk bidden!'' Deborah: ''Ik denk dat je best met je vriendin op vakantie kan, maar dan moet je van tevoren wel duidelijke grenzen hebben. Doe het in ieder geval niet alleen omdat iedereen het doet!''

Maar nu de echte vraag: wat vind jij? Laat je hieronder of op Facebook je reactie achter!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡