Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Recordhouder marathon leeft op koekjesdieet

28 augustus 2016 Leestijd 3 min

De lucht voelde plotseling vochtig aan. Er was een storm op komst. De wagen met paarden ervoor reed zo snel mogelijk. Elia keek naar de lucht en zag dat het donker werd. Hij bedacht zich geen moment en hij begon te rennen. De Geest van God kwam over hem en zo kwam het dat Elia paard en wagen inhaalde en van het Karmelgebergte helemaal naar Jizreeel rende.

Op Google Maps heb ik opgezocht hoe lang de afstand was die Elia aflegde. Met sandalen aan zijn voeten en zijn jurk in een hand opgeschort, rende Elia dit hele stuk. Maar liefst 42 kilometer! Dat is bijna een hele marathon. Een snel paard rent met een wagen achter zich gespannen ongeveer 40 km/uur. De paarden van Achab waren niet getraind om onder zware weersomstandigheden te galopperen, aangezien het al 3 jaar niet geregend had in Israël. Ze zullen dus hebben gerend voor hun leven door de angstaanjagende storm.

afbeelding

Elia haalde de wagen met paniekerige paarden in met een snelheid die hoger was dan de 40km/uur. Elia rende een hele marathon op het tempo van de Jamaicaanse olympisch kampioen Usain Bolt! Bolts snelste snelheid die hij ooit voor een paar seconde heeft aangehouden is 44km/uur. Elia had geen speciaal dieet om dit record te kunnen vestigen. Hij at voor een lange tijd alleen dingen die de raven hem brachten en dat was geen 'schijf van vijf' dieet. Later trok hij in bij een weduwe die elke dag koeken voor hem bakte. Een recordhouder die leefde op koekjes. Nadat ik deze feitjes had opgezocht en had berekend dat Elia wel de snelste mens op aarde moet zijn geweest, besefte ik opeens dat dit geen prestatie van een mens is. De Bijbel beschrijft het zo: 'Elia werd door de hand van de Heer gegrepen en rende zo voor Achab uit.' God was het die Elia de kracht gaf om zo hard te rennen. Elia had geen speciaal DNA dat er voor zorgde dat hij een topsprinter was. Zijn talenten lagen op een ander vlak. Alleen met Gods hulp kon hij zo verschrikkelijk hard rennen. Wat voor mensen onmogelijk lijkt, is met God mogelijk. In welke storm jij ook zit, God kan ook jou grijpen en meesleuren door de regen heen. Dan haal jij misschien toch je studie in een keer, al lijkt dat voor andere mensen onmogelijk. Of dan vind je toch werk in die sector waar geen banen in zijn. Samen met God kan alles. Als je op God vertrouwt dan ga je dingen doen waar je nooit van had durven dromen. Dan versla je zonder training misschien opeens die olympisch wereldkampioen 100 meter sprint op een regenachtige dag. Joy (17) is bijbeltijger bij BEAM en is dol op kinderen, schilderen en zingen.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕