Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Raad jij wie dit Bijbelse figuur is?: ‘Ik raadpleeg God bij alles wat ik doe'

31 maart 2023 · Leestijd 3 min

In deze rubriek stellen we bijbelfiguren aan je voor die jij niet mag vergeten. Wie zijn deze mensen? Hoe was hun leven en welke les mogen wij uit hun verhaal halen? Weet jij wie de personage is van dit verhaal? Ik wil je even voorstellen aan..

“Mijn ouders zijn overleden toen ik nog heel jong was. Een familielid heeft vanaf dat moment de zorg op zich genomen en mij opgevoed. Je kan je voorstellen dat dit veel impact op mij heeft gehad. Als kind heb je je ouders nodig en hecht je daar veel waarde aan. Daarnaast behoor ik ook tot het volk dat vervolgd wordt. Dat is naar, want overal waar je komt word je niet geaccepteerd.

Life changing

Op een dag werd er een oproep gedaan die mijn leven heeft compleet heeft veranderd. Het hoofd van het land was namelijk opzoek naar een nieuwe vrouw. Iemand als ik zou nooit kans maken, dacht ik altijd. Toch werd ik, samen met veel andere vrouwen, uitgekozen en moest ik me twaalf maanden voorbereiden op een soort ‘missverkiezing’. Lang verhaal kort, wonder boven wonder ben ik uit alle vrouwen gekozen. Ik had nooit gedacht dat ik in de positie zou staan om zelf ook iets te kunnen betekenen voor anderen. Het was namelijk altijd andersom.

Geheim

Ik voelde mij ontzettend vereerd, maar had tegelijkertijd ook een knoop in mijn maag. Het hoofd van het land, die nu mijn man is, weet namelijk niet dat ik tot het volk behoor dat vervolgd wordt. Ik heb het advies gekregen om het nog maar niet te vertellen, maar de angst dat hij er opeens achter komt, is groot. Zijn rechterhand heeft immers naar buiten gebracht dat hij specifiek dát volk wil doden.

Wat betekent het geloof voor mij?

Toen ik zag dat mijn mensen op het punt stonden om gedood te worden, heb ik er iets van gezegd. Ondanks mijn verleden, heb ik vanuit huis meegekregen om God overal bij te betrekken. Of je nu voor een makkelijke of moeilijke beslissing staat, God is de eerste die je daarvoor moet raadplegen. Dit heeft mij kracht gegeven, want het kon ook heel anders aflopen met hen én met mij.

Spreek je uit!

Terugkijkend op mijn leven is een belangrijke les die ik heb geleerd: Raadpleeg God altijd en spreek je uit voor mensen die dat zelf niet kunnen. Wees een stem voor hen. Nu was ik degene die ervoor heeft gezorgd dat het volk waar ik bij hoor niet vermoord is. Maar het kan zijn dat jij de volgende bent die de eerste stap moet zetten om verandering te zien in je omgeving. Doe dat dan ook (maar samen met God)!"

Mijn naam is Esther en mijn verhaal wordt tot de dag van vandaag vertelt. Het is namelijk iets dat nooit vergeten mag worden.

Raad jij wie dit Bijbelse figuur is?: ‘Ik loop met een groot geheim waar niemand iets van weet’

Lees ook over:

Raad jij wie dit Bijbelse figuur is?: ‘Ik loop met een groot geheim waar niemand iets van weet’
Raad jij wie dit Bijbelse figuur is?: ‘Ik ben een mysterie dat niemand kan ontrafelen'

Lees ook over:

Raad jij wie dit Bijbelse figuur is?: ‘Ik ben een mysterie dat niemand kan ontrafelen'

Geschreven door

Merveille

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡