Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Raad jij wie dit Bijbelse figuur is?: ‘Ik ben de eerste vrouw in mijn stad die christen is geworden’

4 mei 2023 · Leestijd 3 min

In deze rubriek stellen we bijbelfiguren aan je voor die jij niet mag vergeten. Wie zijn deze mensen? Hoe was hun leven en welke les mogen wij uit hun verhaal halen? Weet jij wie de personage is van dit verhaal? Ik wil je even voorstellen aan..

“Ik ben een jong meisje en ik ben opgegroeid in een familie met veel aanzien. In het land waar ik woon geloven we in meerdere goden. Hier ben ik ook mee opgegroeid, maar dit is op een dag compleet veranderd.

Meerdere goden

Een man genaamd Paulus was in een stad dichtbij mijn woonplaats; Athene. Hij was daar om het Evangelie aan mensen te vertellen. Ik was benieuwd en dus ging ik daarheen. Al voordat ik op de plek aankwam hoorde ik mensen grappen maken over Paulus’ verhalen. Veel geloofden hem niet. Even twijfelde ik om terug te gaan, maar mijn nieuwsgierigheid was toch groter. Eenmaal aangekomen hoorde ik hem enthousiast vertellen over een God die zijn leven heeft veranderd door Zijn enige Zoon op aarde te sturen. Ik was even in  de war, want ik dacht heeft hij het nou over één God? 

Athene

Hoe enthousiaster hij werd, hoe meer ik over Jezus wilde weten. Nadat Paulus klaar was met spreken, ging ik naar hem toe. Verward, omdat ik opgegroeid ben in een cultuur waar we in meerdere goden geloven. Maar ook diepgeraakt omdat ik meer wilde weten over het geloof en de opstanding van Jezus.

Ontmoeting met Paulus

Toen ik naar hem toeliep ontving hij mij met open armen. De liefde waar hij over sprak, kon ik ook echt voelen. “Die Jezus waar je het over had. Ik wil hem ook leren kennen”, zei ik met een trillende stem tegen hem. Ik dacht er namelijk aan dat echt niemand in mijn omgeving in Jezus gelooft. Hierdoor voelde ik mij eenzaam, maar Paulus gaf aan dat ik met hem mee kon gaan en zo verder het evangelie aan mensen kan vertellen. Hoewel ik het gelach van andere mensen nog steeds hoorde, wilde ik maar een ding: aan meer mensen in mijn stad over Hem vertellen. Dus niks kon mij tegenhouden.”

Mijn naam is Damaris en ik ben de allereerste vrouw die in Athene een christen is geworden. Mijn naam komt maar één keer voor in de Bijbel. Ondanks dat hebben mensen het tot de dag van vandaag over mij, omdat ik als eerste de stap heb gezet om tot geloof te komen en te geloven in maar een God.

Benieuwd naar meer bijbelfiguren die je écht niet mag vergeten? 👇

Raad jij wie dit Bijbelse figuur is?: ‘Ik ben een mysterie dat niemand kan ontrafelen'

Lees ook over:

Raad jij wie dit Bijbelse figuur is?: ‘Ik ben een mysterie dat niemand kan ontrafelen'
Raad jij wie dit Bijbelse figuur is?: ‘Ik raadpleeg God bij alles wat ik doe'

Lees ook over:

Raad jij wie dit Bijbelse figuur is?: ‘Ik raadpleeg God bij alles wat ik doe'

Geschreven door

Merveille

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡