Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Priscilla (21) draagt een purity ring: ‘Ik heb de belofte aan God gemaakt om te wachten met seks’

TW: seksueel misbruik

1 februari 2023 · Leestijd 3 min

Een speciale ring met de belofte dat je geen seks hebt voor het huwelijk: ook wel een purity ring genoemd. Priscilla (21) heeft er één. Na een heftig verleden met seksueel misbruik, heeft ze zich nu volledig overgegeven aan het geloof. “Het is een belangrijk houvast voor mij.”

Als ik TikTok open, zie ik verschillende (voornamelijk) meisjes die met trots hun net gekochte purity ring laten zien. In de video’s laten ze hiermee openbaar weten dat ze met God een belofte hebben gemaakt dat ze zullen wachten met het hebben van seks tot het huwelijk. Mooi gebaar toch? Maar is zo’n ring daarvoor nodig? Priscilla vertelt er meer over:

Christen geworden

“Ik ben nu ruim een jaar écht christen. Dit betekent dat mijn geloof meer tot leven is gekomen. Ik ging vroeger af en toe naar de kerk, maar wat daar werd gezegd, kwam nooit echt binnen. Toen ik in de puberteit zat, gebeurden er veel nare dingen in mijn leven. Ik maakte seksueel misbruik mee en stapte uit een toxic relatie. Als puber wist ik niet goed hoe hiermee om te gaan en stopte het daarom weg. Mijn depressie en gevoelens probeerde ik weg te drukken door juist méér te daten met jongens, in plaats van mijn trauma in de ogen aan te kijken. Ik was gebroken en wist niet hoe te helen. Tot ik na een lange tijd weer naar de kerk ging en écht aangeraakt werd. Toen wist ik: dit is mijn oplossing, God is mijn oplossing!”

Een purity ring

“Ook ik zag veel TikToks voorbijkomen over de purity ring. Ik zocht de betekenis op, kreeg een bevestiging van God en dacht: dit moet ik hebben. De ring staat voor mij voor het afsluiten van een nare periode waar ik goedkeuring zocht van mensen in plaats van God. Het staat voor mijn belofte naar God toe. Dat ik niet zomaar ga settelen en mezelf bewaar tot de juiste jongen op mijn pad komt. Maar het is ook een houvast om te onthouden hoe God over mij denkt: dat ik goed genoeg ben. Of hier echt een ring voor nodig is? Nee, ik denk ook dat het zonder een ring kan. Maar voor mij persoonlijk is het een fysieke houvast. Het is iets wat mij steeds twee keer doet nadenken over jongens en relaties. Het was een groot onderdeel van mijn leven, maar nu maak ik beslissingen samen met God.”

Sharella (20): ‘Jongens wilden vaak alleen maar seks’

Lees ook over:

Sharella (20): ‘Jongens wilden vaak alleen maar seks’

Geschreven door

Merveille

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡