Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sharella (20): ‘Jongens wilden vaak alleen maar seks’

25 november 2022 · Leestijd 3 min

De vriendjes van Sharella waren vooral uit op seks, terwijl zij daar mee wil wachten. Drie keer liep haar relatie hierop stuk. “Ik gaf mijn grens aan en maakte duidelijk dat ik dit vanuit mijn geloof niet wilde.”

“Als puber was ik een stil meisje en durfde ik nooit veel te zeggen in de klas”, vertelt Sharella. “Ik werd bovendien gepest. Het voelde alsof niemand me echt aardig vond. Dat had veel impact op mij, Er ontstond een leegte in mijn hart die ik wilde opvullen.”

Het perfecte plaatje

Als Sharella vriendinnen ontmoet die een vriendje hebben, merkt ze dat jaloerse gevoelens opborrelen. “Ik ergerde me steeds meer aan de liefde en het hele ‘verliefd zijn’.”

Maar ook op social media ziet Sharella vooral filmpjes en foto’s van stelletjes. Hierdoor neemt haar onzekerheid toe. ”Ik dacht continu bij mezelf: waarom is er niemand die mij leuk vindt?”

Het voelde alsof de leegte in mijn hart weer werd opgevuld

Na de middelbare krijgt ze toch een relatie met een jongen die ze via Instagram ontmoet. “Hij vond me helemaal het einde”, vertelt Sharella. “Hij stuurde als eerste een DM en gaf me daarna veel complimentjes. Ik viel als een blok voor hem. Het voelde alsof de leegte in mijn hart werd gevuld.”

Eerste liefde

“Al snel vertelde ik aan hem dat ik christen was. Hij vond dat niet erg en zei dat hij mijn geloof accepteerde.” Toch vertoonde de prille relatie al snel scheurtjes. Sharella: “Hij loog veel over kleine dingen. En kwamen steeds meer ruzies en op een gegeven moment kon ik niet anders dan de relatie stoppen. Ik was gebroken en stond voor mijn gevoel weer helemaal aan het begin.”

Zij wilden seks, ik niet

In de jaren daarna krijgt Sharella twee keer met eenzelfde soort relatie te maken. “Ik ontmoette jongens online en dan ging het de eerste weken goed. Ze waren dan misschien ongelovig, maar wel lief. Ze gaven me aandacht en ik voelde me speciaal. Maar steeds liepen de relaties op hetzelfde punt stuk: zij wilden seks, ik niet. Ik gaf mijn grens aan en maakte duidelijk dat ik dit vanuit mijn geloof niet wilde.”

Verkeerde aandacht

“De relaties duurden gelukkig niet lang. Dat had ik deels aan mijzelf te wijten natuurlijk. Ik had mezelf wijs gemaakt dat ik hun liefde verdiende. Ik haalde mijn bevestiging uit de aandacht van die jongens en dat was niet goed. Hoewel het vaak eng was om te zeggen dat ik nog geen seks wilde, was ik daar wel heel zeker over. Ik ben heel blij dat ik daarin dicht bij mezelf ben gebleven.”

God op de eerste plek

Op dit moment is Sharella single. Maar waar dat vroeger voelde als falen, heeft ze er nu vrede mee. “Ik realiseer me dat alleen God de leegte in mijn hart kan opvullen. Ik weet nu dat ik in een relatie samen God wil prijzen en dat daar geen kloof tussen hoeft te staan. Ik wacht nu gewoon geduldig op de juiste persoon, iemand die God ook op nummer 1 zet.”

Savanna (20) werd verliefd op haar beste vriend: ‘Ik ben hier niet klaar voor'

Lees ook over:

Savanna (20) werd verliefd op haar beste vriend: ‘Ik ben hier niet klaar voor'

Geschreven door

Tirza

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡