Ga naar submenu Ga naar zoekveld

PRIMEUR: Eerste virtual reality film ooit gaat over Jezus

30 augustus 2018 Leestijd 2 min

Virtual reality kennen we op dit moment vooral van die ene rijke vriend die altijd de nieuwste gadgets heeft, en van die grappige internetfilmpjes waarin mensen hun evenwicht verliezen in een niet bestaande achtbaan. Maar daar lijkt nu verandering in te komen. Het productiebedrijf achter een van de grotere spelers op de VR-markt, de HTC Vive, heeft de allereerste speelfilm aangekondigd die volledig in virtual reality te zien is. Het bijzondere? Het is geen actiefilm of romantische komedie, maar een Bijbelverfilming.

7 Miracles

afbeelding

7 Miracles neemt als uitgangspunt de zeven wonderen die Jezus verrichtte zoals beschreven in het Evangelie van Johannes. Verwacht dus de bruiloft in Kana, de wonderbaarlijke spijziging en het uit de dood opwekken van Lazarus terug te zien in 360 graden. Doordat er geen filmdoek meer is en alles om je heen gebeurt, kan je zelf bepalen welke kant je op wilt kijken. Je staat dus letterlijk middenin de actie. 

In oktober gaat de film in premi猫re op het Raindance Film Festival in Londen. Of de film bij het grote publiek aanslaat, weten we pas tegen het einde van het jaar. Dan komt de film ook uit voor de rest van het VR-headset bezittende publiek. Volgens HTC wordt 7 Miracles beschikbaar voor alle bekende VR-brillen.     

Geschreven door

Jort

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕