Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Oude bewoners verrast met gratis plantjes: "Hoef ik echt niet te betalen?"

14 mei 2021 · Leestijd 2 min

Rosemarijn (14) en Boaz (12) van de Maranathakerk in Monster doen mee aan PrikPositief! Met een lach op hun gezicht geven ze plantjes aan mensen in de buurt, die dit gebaar wel kunnen waarderen.

Rosemarijn: “We zijn in duo’s op pad gegaan, met allebei een bak mooie plantjes. In een wijk met oudere mensen hebben we bij willekeurige adressen aangebeld om ze een plantje te geven. In deze coronaperiode moeten mensen veel thuisblijven, daarom willen we deze mensen hun dag opkleuren door ze een plantje te geven! De mensen werden er echt vrolijk van. Het is leuk om andere mensen blij te maken, daar word ik zelf ook blij van. Sommige mensen waren echt verbaasd, toen we hen de gratis plantjes aanboden. Ze zeiden: ‘Hoef ik echt niet betalen?’ Ze waren allemaal heel dankbaar.”

afbeelding

Boaz: “Wat ik vooral heel mooi vind, is dat deze mensen misschien niet zoveel bezoek meer krijgen. Met deze actie geven we ze positieve aandacht. We willen met de mooie plantjes wat meer kleur in hun dagelijkse leven brengen. Het is voor mijzelf ook heel fijn dat we nu weer samen iets kunnen doen met de jongeren in de kerk. We hebben de afgelopen tijd vooral online spelletjes gedaan, zoals een bijbelquiz via Kahoot, maar om elkaar in het echt te zien is natuurlijk veel leuker.”

BEAM doet mee aan #PrikPositief: positiviteit verspreiden door heel Nederland. Doe jij ook mee?

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡