Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Predikant steekt zichzelf in brand tijdens online kerkdienst

26 maart 2020 · Leestijd 2 min

Wereldwijd worden de maatregelen tegen het coronavirus steeds strenger. Veel kerken sluiten hun deuren en zoeken nu noodgedwongen naar alternatieven om het woord van God te blijven verspreiden. Een online dienst is vaak de oplossing, maar dat gaan voor de ene kerk net wat makkelijker dan de andere. Zo moest deze Engelse predikant nog even wennen aan de digitale diensten: hij stak zichzelf in brand!

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tijdens een online bemoediging van de St Budeaux Church in Plymouth, Engeland stond predikant Stephen Beach (61) iets te dicht bij een brandende kaars. Hij was bezig met zijn overdenking en vertelde: “Het laatste hoofdstuk gaat over wachten. Het is goed om soms even te stoppen en na te denken over God. Wat wil Hij vertellen? Om daarna te wachten op Zijn antwoord.” Vlak nadat hij deze woorden uitsprak, vatte zijn trui vlam. “Ik ben hier de laatste tijd mee bezig… Och jongens, ik sta in brand!”

Bedankt voor het verlichten van mijn leven vanavond

Dominee Beach kwam er bijna er zonder kleerscheuren vanaf: de lievelingstrui van de Engelse predikant bevat nu een gapend gat door het ongeluk. Het filmpje van de ‘brand’ is online al door tientallen nieuwszenders opgepikt. Veel mensen leven erg mee met de dominee. Anderen kunnen er smakelijk om lachen. “Dit maakt mijn dag. Misschien wel mijn jaar”, laat iemand weten. “Bedankt voor het verlichten van mijn leven vanavond”, vertelt een ander.

Heb jij nou ook een bizar verhaal over je kerk of dominee? Laat het ons weten en stuur een DM via Instagram!

Bron: Dailymail

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡