Ga naar submenu Ga naar zoekveld

NIEUWS: Pjotr komt naar de EO-Jongerendag 🔥

20 maart 2024 · Leestijd 3 min

“Ik ben gezegend, ik weet zeker: ik ben geboren voor dit”, rapt Pjotr op de openingstrack van z’n nieuwste album ‘Paradijs’. Het is een conclusie die hij gerust kan trekken na jaren hard werken in de hiphopindustrie.

Lieve Jongens

Het is april 2020 als Ptjor Golsteyn nu ook buiten de rapbubbel opvalt met het nummer ‘Verliezen met Jullie’. Hij brengt deze track uit met Okke Punt en Snelle. In die periode tekent hij ook bij het label ‘Lieve Jongens’ van Snelle. Hoewel het hem dus succes oplevert, is dat juist precies iets waar hij zich niet door gek wil laten maken.  Zoom je in het liedje dan ontdek je ook steeds de zoektocht naar een juiste balans in zijn leven:  

Ze doen alles voor cijfers en dat deed ik ook.

Maar als je niet kan vertellen, dan is het zinloos

Ik kan het niet alleen, al is het mijn droom

Maar gelukkig heb ik jullie tot de dood

Liever verlies ik met jullie

Dan alleen maar op één

Succes is maar een illusie

Tot je het samen beleeft.

Voor Pjotr zijn vriendschap, familie en geloof het belangrijkst in zijn leven en zo manoeuvreert hij door de muziekindustrie. Hoe dat werkt legt hij uit in zijn liedje ‘In Het Licht’: ‘Met het oog op de prijs en we praise the lord’.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Berend Botje

Pjotr kan meer dan alleen rappen. Hij wordt met regelmaat herkend op straat als de schoolmeester van Berend Botje. Niet echt natuurlijk, maar in 2021 maakt hij wel zijn acteerdebuut in deze kinderfilm. De rol was voor hem niet zo ingewikkeld, want Pjotr heeft daadwerkelijk zijn pabo-opleiding afgerond. Inmiddels staat hij niet meer voor de klas, maar zijn hart klopt nog wel voor het onderwijs. Zo is hij lokaal ambassadeur van Méér Muziek in de Klas. Die stichting heeft Koningin Maxima als ere-voorzitter en zet zich in voor muziekonderwijs. Pjotr geeft regelmatig rap- en schrijfworkshops op scholen.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Paradijs

De kans dat hij terug naar meester-zijn gaat, wordt steeds kleiner, want 2024 lijkt het jaar van Pjotr te zijn. De plaat ‘Paradijs’ is net uit en gaat behoorlijk lekker. Je leert door al die songteksten zijn carrièrepad kennen (‘Van achter de kerk, naar hard aan het werk’), zijn geloof en familie (‘Kleine jong naast mijn vader in de kerkbanken. Ik leerde bidden en ik vouw nog steeds dezelfde handen’) en zijn liefde voor Angela (‘Jouw strijd is mijn strijd jouw pijn is mijn pijn. Ik hou van je en alles komt goed.’). Pjotr zelf noemt de plaat ‘openhartig, maar bemoedigend’ en dat is ongetwijfeld precies wat zijn optreden op de EO-Jongerendag je straks ook gaat brengen.

Haal hier je tickets voor de EO-Jongerendag 2024

Haal hier je tickets voor de EO-Jongerendag 2024

In een wereld waarin vooral slecht nieuws de aandacht krijgt, ontdek je op de EO-Jongerendag (opnieuw) wat het goede nieuws van Jezus is en hoe dat je leven op z’n kop kan zetten!

Haal hier je tickets!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡