Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Opwekking afgelast: dit betekenen de nieuwe coronamaatregelen voor christelijk Nederland

24 maart 2020 Leestijd 3 min

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan ziet de regering zich genoodzaakt om alle evenementen en samenkomsten tot 1 juni af te gelasten. Dat betekent dat onder andere Opwekking niet zal plaatsvinden... Maar wat betekenen deze nieuwe maatregelen nog meer voor christelijk Nederland? (tot 1 juni)

Opwekking: afgelast

Zoals de organisatie van Opwekking zelf vermeld: "De financiële uitdaging zal voor Opwekking enorm zijn, maar er is ook veel vertrouwen, want zoals de organisatie altijd heeft gezegd: 'Het is Gods werk. God heeft al die jaren voorzien en zal ook hierin voorzien. Daarom zien we in afwachting van de verdere ontwikkelingen, vol vertrouwen de toekomst tegemoet.'"

Aangemelde bezoekers ontvangen vandaag bericht over de afhandeling van het reeds betaalde aanmeldbedrag. Opwekking wil hierin zegenend zijn en heeft besloten om, in geloof, iedereen de gelegenheid te geven om het aanmeldingsgeld terug te ontvangen, met uitzondering van de administratiekosten en eventuele abonneekorting. Op een later moment zullen ze hierover meer details geven. Hoewel ze wettelijk hiertoe geen verplichting hebben, vinden ze het belangrijk en passend om hier zo mee om te gaan.

Kerkdiensten: online tot 1 juni.

"Er heerst nog veel verwarring over de vraag of de nieuwe maatregelen ook voor religieuze vieringen gelden: op de website van het ministerie was gisteravond te lezen dat religieuze bijeenkomsten tot 30 personen door mochten gaan. De uitzondering voor religieuze vieringen is inmiddels van de website van de Rijksoverheid gehaald. Het ministerie van Justitie en Veiligheid was niet bereikbaar voor uitleg." - Bron: Trouw Gelukkig is er BEAMs online kerkdienst! (elke zondag om 11:00 op YouTube en NPO2)

Passion: zonder publiek.

Het paasspektakel The Passion kan dit jaar nog steeds doorgaan, ondanks de nieuwe coronamaatregelen van de overheid. De EO is bezig met een alternatieve vorm, laat een woordvoerder maandagavond weten. "Er zal geen publiek bij zijn, en het zal een andere vorm worden dan mensen gewend zijn”, zegt een woordvoerder. "Maar we verkennen alle scenario’s. En er zijn nog steeds scenario’s die reëel zijn.”

Nederland Zingt Dag: verplaatst naar 7 november.

"We kregen er al steeds meer vragen over en achter de schermen is de afgelopen week hard gezocht naar een passende oplossing voor de Nederland Zingt Dag van 25 april in verband met de corona-pandemie. We zijn blij dat die oplossing er nu eindelijk is! De Nederland Zingt Dag is verplaatst naar zaterdag 7 november 2020. De tickets die al zijn besteld, blijven geldig. Onder andere Dwight Dissels en Suzanne van der Velde werken aan de negentiende editie van het evenement mee."

Pasen en Opwekking met familie vieren:

De huidige maatregelen tot 1 juni gelden alleen voor samenkomsten en evenementen, de andere maatregelen (maximaal 3 bezoekers thuis ontvangen en niet te veel naar buiten) gelden tot 6 april. Er bestaat een reeele kans dat de maatregelen langer van kracht gaan worden en tot na Pasen (12 en 13 april) gaan gelden. Er valt tot die tijd dus nog niets zinnigs over te zeggen of je wel of niet een groot familiefeest mag gaan houden. Gelukkig is er videobellen. En is God er altijd.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕