Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Daan Werkwoord: “Ook niet-christenen luisteren naar mijn muziek”

16 oktober 2020 · Leestijd 3 min

Nederland kent een hoop christelijke muziek: Reyer, Hanne de Vries, De Rechtstaat en nog veel meer. Super vet natuurlijk en ondertussen timmeren ook een heleboel jonge christelijke artiesten hard aan de weg. Wat drijft hen en wat hopen ze met hun muziek te bereiken? Je leest het hier in de rubriek “Fresh Tunes”. Deze week: Daan Werkwoord.

Info

Daan Werkwoord maakt moderne muziek met een christelijk randje. Zijn nieuwste album ‘Zwerver’ staat nu op Spotify.

Daan Werkwoord, wat voor muziek maak je?

“Mijn echte achternaam is trouwens Verbree. In het Engels kun je dat afkorten naar ‘Verb’, wat werkwoord betekent. Al snel was mijn artiestennaam ontstaan. Toch ben ik niet meer heel blij met deze naam, maar je kan niet blijven veranderen. Ik maak vooral muziek in een hiphop-stijl. Maar ik hang er liever geen label aan, ik maakt gewoon wat ik mooi vind.”

Wat wil je met je muziek bereiken?

“Met mijn muziek hoop ik vooral mensen te bereiken die nog nooit iets van het evangelie hebben gehoord. Zij kunnen er dan indirect ook mee in aanraking komen. Het christendom lijkt soms wat saai en onaantrekkelijk door hoe het wordt weggezet. Ik hoop dat ik met mijn muziek kan helpen dit te veranderen.”

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Helpt je persoonlijke geloof in je nummers?

“Mijn geloof speelt een steeds duidelijkere rol in mijn muziek. Ik probeer de christelijke boodschap er subtiel in te verwerken, maar je kan het niet vergelijken met worship. Ook niet-christenen luisteren naar mijn muziek. Eigenlijk had ik altijd een hekel aan kunst. Maar toen ik met muziek begon, heeft God wel bevestigd dat dit is wat ik moet doen.”

Hoe reageren mensen?

“De meeste mensen zijn heel positief over mijn muziek. Het is leuk dat ik door mijn muziek mensen spreek die ik anders nooit zou tegen komen. In het afgelopen jaar heb ik veel geleerd over muziek. Ik denk dat God me daarin heeft geholpen.”

What’s next?

“Uiteindelijk lijkt het me vet om op te treden. Maar ook juist op de plekken die misschien niet voor de hand liggen. Stel je voor dat ik op Lowlands zou staan en daar ‘10.000 Redenen’ in de mix zou gooien. Natuurlijk wordt dan niet iedereen plotseling christen, maar je plant misschien wel een zaadje. Dat zou ik heel leuk vinden.”

Wie kan er écht niet ontbreken bij Fresh Tunes? Laat het ons weten en mail naar beamredactie@eo.nl

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡