Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Onderzoeker: "Vrienden uitschelden creëert een hechte band"

27 april 2017 · Leestijd 2 min

Geloof het of niet, maar een onderzoeker in Amerika genaamd Michael Adams beweert dat de beste vrienden elkaar niet minder uitschelden, maar juist meer. Denk je nu ‘huh?’ of juist ‘inderdaad!’? Lees dan snel verder!

Er is volgens Adams een taboe rondom schelden. Dat taboe zorgt ervoor dat we het in openbare ruimtes onbeleefd vinden om grove woorden te gebruiken. Hij zegt echter dat het gebruik van lelijke woorden in vriendschappen de band juist versterkt. Hoe het werkt
Schelden draagt een mate van risico bij zich en het voelt voor ons mensen heerlijk als we daarmee wegkomen. Vooral samen met iemand. Heen- en weer schelden met je beste vriend veroorzaakt daarom juist een hechte band en heeft een vergelijkbaar effect op de relatie als een diepgaand, kwetsbaar gesprek. Wat er voornamelijk wordt gecommuniceerd is dat de relatie veilig genoeg is om te delen wat in de buitenwereld niet gedeeld kan worden.

afbeelding

Allemaal gaan schelden?

Moeten we dan ineens allemaal gaan schelden en vloeken? Dat is ook weer niet de bedoeling, maar we hoeven niet meer zo vreemd op te kijken als we een stel goede vrienden tegenkomen en merken dat ze elkaar juist enorm vaak beledigen. En heb jij een vriendschap die wel een boost kan gebruiken? Misschien moet je je vriend(in) maar eens wat vaker uitschelden. Hoe lopen jouw vriendschappen? Gebruiken jullie veel scheldwoorden? Laat het weten in de reacties hieronder of op Facebook!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡