Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wilke's ode aan de saaie christen

9 september 2022 Leestijd 2 min

Christenen hebben de moed om voor anderen op te staan als iedereen blijft zitten. We kiezen ervoor lief te hebben op momenten dat iemand door iedereen wordt uitgekotst. We durven impopulaire beslissingen te maken, want het gaat niet om ons, het gaat om Jezus. Wij komen uit voor wat we geloven, want we hebben de God van het heelal aan onze zijde. We vergeven en zijn niet wraakzuchtig. We hebben hoop als alles om ons heen zwart wordt. We blijven zingen, ook als er niets te bezingen valt.

POWER CHRISTENEN! Hartstikke mooi, maar we hebben ook een andere kant:
Bambi gaat uit als het vuur komt, te spannend. Harry Potter lezen we niet, te magisch. Naar een Halloween schoolfeest gaan we niet, te duister. Alcohol drinken we niet, te risicovol. Sportwedstrijden op zondag doen we niet, te onrustig. Huis Anubis kijken is een no go, te discutabel. Na middennacht zijn we niet meer in de kroeg te vinden, zondag rustdag.

Laten we maar gewoon eerlijk zijn, soms zijn we hartstikke saai. We lezen Narnia voor het slapen gaan, zitten vrijdagavond thuis op de bank The Masked Singer te kijken en bezoeken zondagochtend uit de kerk onze opa en oma.

Christenen zijn saai. Laat dat even op je inwerken. Besefmomentje gehad?

Dan gaan we door. Want die eerste alinea, dat zijn wij ook. Misschien heb jij nooit Harry Potter gelezen, maar heb jij wel je vijanden geprobeerd lief te hebben. Misschien ben jij nooit de persoon geweest die zijn of haar biertje het snelst kon atten, maar heb jij het wel opgenomen voor dat meisje dat elke keer weer getreiterd werd. Misschien heb jij geen grote praat dat God niet bestaat, maar blijf jij in God geloven, ondanks dat je hele leven aan diggelen ligt.

Deze ode is voor jou, saaie christen. Blijf jezelf!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕