Ga naar submenu Ga naar zoekveld

NIEUWS: Geloven is goed voor je gezondheid

17 september 2018 Leestijd 2 min

Als christenen hebben we veel aan ons geloof. Het brengt hoop voor de toekomst en alles wat daarna komt, het is een pilaar waarop we mogen leunen en we kunnen alles kwijt bij onze God. Maar wist je ook dat volgens de psychologie geloven goed is voor je mentale 茅n fysieke gezondheid?

Uit onderzoek van professor Harold Koenig van de Duke University, kwam naar voren dat geloven niet alleen goed is voor hoe we met anderen omgaan, maar ook voor hoelang we leven. Als je meer dan één keer per week naar de kerk (of een kerkelijke activiteit) gaat, komt dat qua voordelen voor de gezondheid zelfs in de buurt van regelmatig sporten.

De gezondheidsvoordelen van het geloof worden nog groter door teksten uit de Bijbel. Neem bijvoorbeeld 1 Korinthiërs 6:19: “Uw lichaam is een tempel van de Heilige Geest.” Door bijbelteksten als deze worden we gestimuleerd om goed met ons lichaam om te gaan, op welke manier dan ook. En dat werkt. Uit onderzoeken is gebleken dat gelovige mensen een betere algemene gezondheid hebben: ze roken minder vaak en drinken minder.

Lees meer over dit onderzoek bij onze collega's van Eva!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕