Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe single Hanne de Vries: “In de kerken mag het vaker over lijden gaan”

15 februari 2021 · Leestijd 3 min

Aanbiddingsleider Hanne de Vries publiceert vandaag zijn nieuwe single ‘Overal Dichtbij’. Hanne: "Het is een lied over hopeloosheid, somberheid en depressie. God wordt altijd omschreven en bezongen als een overwinnaar die alles voor je oplost, maar wat als er geen oplossing komt voor je lijden, waar is God dan? Dat is waar mijn nieuwe single over gaat."

Als je Hanne en zijn organisatie Love Revolution (@wearealoverevolution) volgt op Instagram, weet je dat hij zich al langere tijd druk maakt over wat Gods rol is als mensen lijden. En nu dus ook een single over dit onderwerp. Waarom is hij hier zo mee bezig? Hanne: “Ik liep vast in mijn eigen leven. God is geweldig groot en is in staat fantastische dingen te doen, maar waarom doet hij dit dan soms niet? Ik zag pijn en moeite bij mensen die dicht bij me staan. Ook persoonlijk was 2018 een pittig jaar voor me waar ik bijna overspannen de zomer in ging. Als ik heel eerlijk ben, had ik in die periode helemaal niets aan de positieve aanbiddingsnummers die in veel evangelische kerken worden gezongen. Ik heb zelf ook dat soort nummers geschreven, zoals Awesome Jesus. Niets mis mee, want God is ook ontzettend groot, maar op het moment dat ik er doorheen zat, hielp het me niets. Ik dacht: ‘Jezus moét ook een plek kunnen krijgen in de struggles van het leven, anders haak ik af.’”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Dóór de pijn heen

Daarom dus deze nieuwe single met de titel ‘Overal Dichtbij’. Hanne: “Ik zie de grootheid van God eerder terug in dat hij overal dichtbij is, ook in de diepe dalen, dan dat hij alles met een vingerknip voor ons op zou lossen. Soms krijgen we een wonder en vaker moeten we gewoon door de pijn heen, dat is het leven en daar past God ook bij. Dit realiseerde ik me toen ik op reis was naar Israël en in de tuin van Getsemane stond. Jezus is daar geweest in het diepst van zijn pijn en liep er niet voor weg. Jezus kent pijn en moeite en hij komt bewust bij me zitten en is overal dichtbij. Wat mij betreft mag het hier in de kerken vaker over gaan. Jezus en zijn overwinning is zeker de hoop die we hebben, maar die hoop komt wel door het lijden heen.”

Hanne schreef het lied samen met Gerrit Dekker, die onder andere schrijft voor de band Sela. Het nummer is geproduceerd door William van Barneveld en vanaf vandaag overal te beluisteren.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡