Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuw album Hillsong Young & Free: “Dit album is nodig in coronatijd”

2 september 2020 · Leestijd 2 min

Alle fans van Hillsong Young & Free kunnen een feestje vieren. Afgelopen zaterdag heeft de groep, die tijdens afgelopen EO-jongerendag nog optraden, hun nieuwe album “All Of My Best Friends” uitgebracht. Met upbeat nummers als “Never Have I Ever”,  maar ook rustig praise-liedjes als “Lord Send Revival” en – persoonlijk favorietje van BEAM – “Best Friends”, want hier op de BEAM-redactie zijn we natuurlijk best friends met onze volgers!

Corona

Al vanaf januari hebben ze hard gewerkt aan het opnemen van hun album. En ook al is dat lang geleden, volgens een van de songwriters, Jack Mcgrath, is het juist nu de perfecte tijd om het album uit te brengen, zegt hij in een interview met Foxnews. “We hebben het gevoel dat er een album als dit nodig was in de coronatijd.”

Het duurde even voordat ze wisten wat ze nou wilden brengen met hun album vertellen ze in hun making-of-filmpje over het album. “Hillsong Young & Free is er voor de jonge generatie en dat zal altijd zo blijven. We willen ze enthousiast maken voor Jezus en hen meer over Hem leren,” zegt Laura Toggs, zangeres van Hillsong Young & Free, iets verderop in het filmpje. Volgens haar is dat helemaal gelukt met dit album.

Oh, een leuk feitje over het album: ken je het liedje “Piece of Your Heart”? De producer van dit bekende lied, Joshua Grimmet, heeft ook meegewerkt aan het album!

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wil je meer weten over de leden van de groep? Onze eigen Wilke heeft zanger Alex Pappas van Hillsong Young & Free vorig jaar in de aanloop naar de EO-Jongerendag geïnterviewd. Klik hier om het te lezen.

Geschreven door

Engeline

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡