Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nathan (19) zoekt Vrome Vrienden: "ik mis de gesprekken over het geloof"

9 juni 2021 · Leestijd 3 min

Nathan (19) woont in Willemsoord, Overijssel en loopt op dit moment stage bij een melkveeboer in Duitsland. Hij mist het contact met (christelijke) vrienden: “Ik heb een sterk geloof, maar ik kan het niet alleen”

“De boerderij waar ik stageloop is net over de grens in Duitsland. Ik werk samen met een paar andere jongens voor een boer op zijn erf, daar woon ik ook tijdelijk. Ik deed eerst een andere opleiding, maar dat werd niks. Nu doe ik de opleiding medewerker veehouderij in Leeuwarden. Eigenlijk wist ik al van heel jongs af aan dat ik boer wilde worden, ik vind het werk op de boerderij geweldig! Ik begin de dag met de koeien melken, dan maak ik de stallen schoon, ik geef de kalfjes hun voeding en daarna zijn er altijd genoeg klusjes te doen. Ik zie nu ik stageloop dat het niet makkelijk is om boer te blijven, zeker met alle vergunningen en regels die er nu zijn.”

afbeelding

“Ik heb het naar mijn zin hier, maar ik mis het samenzijn van de kerk en vrienden nu ik ergens anders ben. En je spreekt natuurlijk een andere taal, dat kan ook vermoeiend zijn. Hier is geen kerk waar ik naartoe ga, maar ik ben wel in een Katholieke kerk geweest waar ik een doopdienst heb bijgewoond. Ik ben christelijk gereformeerd, dus dat was heel anders voor mij, maar wel grappig om mee te maken. Daarna heb ik nagepraat met iemand uit die kerk en ik merkte dat ik vooral die gesprekken over het geloof de laatste gemist heb. Ook al stat ik nu sterk in mijn geloof, ik kan het niet alleen.”

Een discussie vind ik niet erg, het mag een beetje schuren

“Omdat ik nu ook op een niet-christelijke school zit lijkt het me heel fijn om met christelijke leeftijdsgenoten te praten. Door die mooie open gesprekken met andere gelovigen voel ik me verbonden. En ik weet ook niet alles, dus ik wil graag van anderen blijven leren! Met vrienden vind ik dat je het over alles moet kunnen hebben. Als er een klik is en je op iemand aan kan vind ik het ook niet erg om met iemand een discussie te hebben, het mag best een beetje schuren! Uiteindelijk werk ik in een vriendschap ernaar toe dat je elkaar steunt wanneer het nodig is. En een beetje lol trappen natuurlijk. Het lijkt me heerlijk om weer op een terrasje zitten met een biertje en over het geloof te praten. En als je geen bier lust is het ook niet erg.”

We hebben eerder Cor-peter en Willem geïnterviewd, zij zijn allebei boer en vertellen wat hun geloof betekent voor hun werk!

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡