Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Bidden en Bijbellezen is mooi, maar door muziek word ik echt meegenomen naar God"

24 juni 2020 · Leestijd 3 min

We zitten middenin Missie BEAM. Een week waarin we (via jou) nog meer jongeren willen bereiken! Ter inspiratie spraken verschillende BEAM’ers over hun ervaringen met BEAM. Deze keer: Berend (18), die dankzij BEAM tickets voor Switchfoot won!

“De eerste keer dat ik Switchfoot zag, was op de EO-Jongerendag in 2015. Het was überhaupt de eerste keer dat ik naar de EO-Jongerendag ging, dus ik keek mijn ogen uit. Van tevoren was ik erg sceptisch: ik had geen idee wat ik van dit evenement moest verwachten. Bovendien was ik nog maar 12 of 13, dus voelde ik me nog niet echt een ‘jongere’. Uiteindelijk vond ik het supervet! De sfeer, de artiesten.. Het voelde echt als een community, een happy family!”

Gewonnen!

“Vier jaar later zag ik dat BEAM tickets weggaf voor een concert van Switchfoot in de Melkweg. Een beetje random besloot ik mee te doen. Mijn broer – die in Amerika woont en studeert – was toevallig net in Nederland. Het leek me supergaaf om hem mee te kunnen nemen naar het concert. Een dag nadat ik op het oproepje had gereageerd, kreeg ik via DM te horen dat ik gewonnen had. Zo vet!”

In het gips

“Het concert was opnieuw geweldig. Het enige jammere aan de avond was dat ik zwaar in het gips zat. Tijdens een schooltrip naar Rome remde ik te hard op de fiets, waardoor ik na een salto op mijn arm belandde. Ik werd in Italië nog geopereerd en kreeg een dag na het concert van Switchfoot mijn tweede operatie in Nederland. Gelukkig heb ik wel flink kunnen genieten van de muziek! Mijn favoriete liedje is ‘Dare you to move’. Het is bijna een opdracht om naastenliefde te tonen. Iets wat in deze tijd hard nodig is!”

Muziek brengt me bij God

“Muziek is heel belangrijk voor mijn geloofsleven. Ik zie het als een actievere vorm van aanbidding. Bidden en Bijbellezen is ook mooi, maar door muziek kan ik echt worden meegenomen naar God. Daarom vind ik de Jongerendag ook zo gaaf! Sinds die eerste keer in 2015 zijn mijn broer en ik elk jaar gegaan. Als ik over een maand ook naar Amerika verhuis, moet ik dat mooie evenement achter me laten. Maar gelukkig krijg ik er mijn broer voor terug!”

Lees ook: "Door BEAM kan ik makkelijker over mijn geloof praten"

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡