Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Moet ik hem vertellen dat ik verliefd op hem ben?'

21 april 2016 · Leestijd 3 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes & de beampjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma’s van BEAMers over seks, relaties en vriendschap voor aan jou, zodat jij je tips kunt delen. Bijvoorbeeld voor Esmee (17), die smoorverliefd is, maar niet weet wat ze er mee moet doen.

Help! Wat moet ik met mijn gevoelens?
Esmee: “Er is een jongen die ik leuk vind, maar hij vindt waarschijnlijk iemand anders al leuk. Moet ik het tegen hem zeggen en mijn gevoelens uiten? Of gewoon doen of er niks aan de hand is? Ik weet niet wat ik moet!”

  Emma:
Ik zou het zeggen, you never going to know, if you never even try  Martine
Hier heb ik zelf ook moeite mee. Ik zou uitzoeken of hij écht iemand anders leuk vindt. Wanneer ik zeker weet dat hij een ander leuk vindt, is het tijd om hem te laten gaan. Ik bedoel, als hij een ander leuk vindt en jij vertelt hem dat je hem leuk vindt en jullie krijgen verkering, dan zal dat op een gegeven moment stuk lopen, omdat hij niet echt van jou hield. Of als je het zegt dan word je hart misschien gebroken. Ik denk dat de vraag meer is; ben jij er klaar voor om zijn reactie te nemen zoals het is? Ben jij bereid om een afwijzing te accepteren? Maar wie weet vind hij die ander helemaal niet leuk, of zei hij het omdat hij niet durft toe te geven dat hij jou leuk vind. Tja, je weet het alleen zeker als je het hem vraagt.. En je hem vertelt over je gevoelens.. Kan je het aan? Xx Bert-Jan:
Eerlijkheid duurt het langst. :-) Gewoon met hem over hebben! Alleen als je dat zelf ziet zitten natuurlijk. Julia
Aardig gaan doen en vragen of hij wat leuks wil gaan doen. Marlina
Zeker wel vertellen! Wees altijd eerlijk over je gevoel! Als je boos bent op iemand of het ergens mee oneens bent vertel je het toch ook? Dus met verliefdheid ook zeker doen! Als je eerlijk bent over je gevoel, zal je zien dat anderen dat ook naar jou zullen zijn. Rieneke
Persoonlijk zou ik het vertellen, omdat dat heel erg kan opluchten, maar het kan de band die jullie hebben ook veranderen. Dit is iets wat je het beste zelf kan besluiten, want dit gaat over jouw leven. Jij moet met deze keuze leven. Vergeet ook niet om God te vragen of hij jou naar de goede keuze wil leiden. Hij weet wat het allerbeste voor jou is!  Kimberly
Gewoon doen, dan weet je waar het op staat. Anders zit je alleen maar in zenuwen en ontneem je jezelf misschien een leuke relatie. Dus, als ik jou was: gewoon zeggen. Elianne:
Bescherm jezelf een beetje door je gevoelens niet uiten, je weet nooit wat hij ermee gaat doen. Je kan natuurlijk wel subtiel een keer een appje doen en proberen een gesprek aan te knopen. Als jullie een klik hebben, kan je je gevoelens alsnog met hem delen. Ben jij het hiermee eens en is alles hiermee gezegd? Wat zou jij tegen Esmee willen zeggen? Reageer hieronder! Zit jij zelf met een dilemma of heb je een vraag? Mail naar beamredactie@eo.nl en wie weet ben jij de gelukkige die volgende week 50 tips in zijn mailbox heeft.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡