Ga naar submenu Ga naar zoekveld

TACKLE JE TIKTOK TIJD: Zo kun jij, net als 1500 anderen, minder op TikTok zitten 📱

29 november 2023 · Leestijd 3 min

Een maand lang hebben wij samen met 1500 BEAM-volgers de Tackle je TikTok tijd challenge gedaan. De hele maand november gingen we een nieuwe gewoonte aanleren: minder vaak en lang scrollen op je TikTok of Instagram Reels. De allerbeste tips en tricks waardoor je zelf ook de controle terugkrijgt over je schermtijd, lees je hier.

Voordat je halsoverkop begint aan het verminderen van je schermtijd, is het handig om eerst op te zoeken in je instelling hoeveel tijd je nu op je apps doorbrengt. Schrijf daarna voor jezelf een doel op. Wil je niet meer op je telefoon voor het slapen gaan, minder vaak TikTok openen of maximaal tien minuten achter elkaar op een app. Schrijf je doel op en plak het boven je bed, je spiegel of op je deur. Zo zie je het elke dag. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Aan de slag!

Stap 2: Hoe ga je ervoor zorgen dat je minder op TikTok of Instagram gaat? Wij maakten een lijst met de beste tips. Welke passen het beste bij jou?

9x tips om te stoppen met eindeloos TikTok kijken

Lees ook over:

9x tips om te stoppen met eindeloos TikTok kijken

Vrije tijd

Stap 3: YES, je brengt steeds minder tijd door op Instagram en TikTok! Maar wat doe je met alle uren die je nu over hebt? Om niet in de valkuil te stappen dat je van verveling weer gaat scrollen, is het goed om een nieuwe hobby of sport op te pakken. Bekijk de lijst hier eens met VIJFTIG tips tegen verveling.

50 dingen die je kunt doen als je je verveelt 💪

Lees ook over:

50 dingen die je kunt doen als je je verveelt 💪

Volhouden

En nu komt het zware werk: lukt het jou om je doel te behalen? Tijdens de challenge stuurden wij elke dag een appje voor motivatie, maar nu moet je het echt zelf doen. Wat je zou kunnen helpen, zijn de verhalen van anderen die de challenge hebben gedaan. Zij vertellen wat het hen opleverde:

“Ik ben veel meer gaan lezen! Ook ben ik de wereld om mij heen meer gaan waarderen. Ik zie nu echt wat voor zegeningen God elke dag aan mij geeft.” 

“Ik merk dat ik er nu bewuster voor kies wanneer ik op Instagram ga. Ook merk dat ik me minder snel laat afleiden tijdens schoolwerk om op Instagram te gaan zitten scrollen. Ik voel me minder geleefd door social media. Als ik er dan een keer wel op zit, wordt het leuker, maar merk ik ook dat ik er bewust weer mee kan stoppen. Oftewel ik heb meer regie. 😊” 

“In het begin verveelde ik me op een gegeven moment, maar later ervaarde ik meer rust en mis ik het niet eens. Ik pak nu alleen TikTok er nog bij voor opgeslagen sounds of om te kijken of een vriendin van me mij nog wat gestuurd heeft.” 

Pastel Circle Clean Minimal Sleep Care Doughnut Chart
7X apps die je volgens de BEAM-redacteuren móét hebben

Lees ook over:

7X apps die je volgens de BEAM-redacteuren móét hebben

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡