Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Mijn vriendin gaat zes maanden in het buitenland studeren'

17 augustus 2016 · Leestijd 3 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes en beampjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma's van BEAMers over seks, relaties en vriendschap aan jou voor, zodat jij je tips kunt delen.

Bas: “Mijn vriendin gaat in september zes maanden in Zuid-Afrika studeren. Hartstikke leuk natuurlijk. Voor haar. Ik vind het maar niets. Ze is ervan overtuigd dat onze relatie sterk genoeg is om zo’n afstand te overbruggen, maar ik ben erg bang dat ze daar iemand anders vindt of dat we wennen aan de afstand en uit elkaar groeien… Ik wil de pret voor haar niet bederven, dus ze weet van niets. Maak ik me terecht zorgen en moet ik wat tegen haar zeggen?”

Esther
“In een relatie moet je je zorgen kunnen uiten. Zij moet weten wat er in jou omgaat en andersom. Het is goed om je zorgen te kunnen uiten en het bespreekbaar te maken met haar. Samen kunnen jullie dan zoeken naar oplossingen.”

Anouk
“Natuurlijk maak je je terecht zorgen! Dat zou iedereen hebben, denk ik. Ik zou wel eerlijk tegen haar zeggen hoe je erover denkt. Succes!”

Thomas
“Bas, in een gezonde relatie behoort alles bespreekbaar te zijn. Hoe moeilijk/zwaar/rot het ook is. Als jij daar bang voor bent, mag je dat uitspreken naar haar. Dat is echt normaal om te doen. Het lijkt mij sowieso slim om te kijken waar deze angst vandaan komt en na te gaan om jullie relatie wel een goede basis heeft. Want jouw twijfel hierover heeft ergens een oorsprong…”

Jiska
“Ik zou haar jouw zorgen toevertrouwen. Dan kunnen jullie er samen aan werken en ervoor bidden.”

Essie
“Als zij daar heel graag heen wil, zou ik haar steunen. Misschien kun je haar een paar keer komen bezoeken? Een reis naar Afrika kan je leven veranderen. Misschien wordt jullie relatie er juist wel sterker door. Je kunt ook skypen! Bovenal zou ik bidden dat God jullie wil steunen en jullie relatie sterker wil maken!”

Wat zouden jullie Bas antwoorden? Laat het weten in de reacties hieronder! 
Heb jij ook een vraag over de liefde? Stuur hem (anoniem) in via beam@eo.nl!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡