Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Mijn studententijd draait niet om mijn studie'

19 januari 2016 · Leestijd 3 min

Florian (20) vertrok vanuit het midden van het land naar Groningen om te gaan studeren. Daar zit hij het liefst wekelijks te borrelen in de sociëteit van de studentenvereniging. Tussen het borrelen en studeren door zet hij zich in voor christelijke jongeren in de studentenstad.

"Dat ik in Groningen zou gaan studeren stond voor mij meteen vast. Mijn broers hebben hier ook gestudeerd, dus ik wist al hoe leuk een studententijd hier kon zijn. Toen ik naar Groningen verhuisde kende ik amper mensen, dus besloot ik bij Ad Tempus Vitae te gaan." Heb je bewust voor een christelijke studentenvereniging gekozen?
"Ja! Ik wilde graag in contact komen met christelijke studenten. Vanuit de kerk had ik geen catechisatie of jeugdgroep meer, dus wilde ik dat op een andere manier invullen. Anders zou ik vrij weinig met mijn geloof doen tijdens mijn studententijd. Nu heb ik elke dinsdagavond kring. Daar bespreken we verschillende thema’s, maar is er altijd ruimte om dingen te bespreken waar je zelf tegenaan loopt tijdens je studententijd. Door die activiteiten bouw je snel een band met elkaar op.  Daarnaast zit ik ook in het bestuur van Overleg Christelijke Studentenverenigingen Groningen (O.C.S.G.). In totaal zijn er zes christelijke studentenverenigingen in Groningen. Vanuit elke vereniging zit er iemand in het bestuur, met het idee dat we op die manier kunnen samenwerken als verenigingen. Wij zorgen daarnaast ook voor de onderlinge band tussen de verschillende verenigingen door activiteiten te organiseren. Dat doen we trouwens niet alleen voor de leden van de zes verenigingen, maar ook voor andere studenten. Op die manier komen zowel christelijke – als niet christelijke studenten met elkaar in contact. Een maand geleden hebben we bijvoorbeeld een kerstdienst georganiseerd, waar 800 studenten zijn geweest." Heb je nog wel tijd voor je studie?
"Het eerste halfjaar was ik op bijna elke borrel te vinden, maar ik doe het nu iets rustiger aan. Ik loop nu namelijk stage bij een uitzendbureau. Opzich is het allemaal prima te combineren. Ik heb mijn propedeuse gewoon in één jaar gehaald en ik ga er vanuit dat ik mijn stage straks ook voldoende kan afronden. Het klopt wel dat mijn studententijd vooral om de studentenvereniging draait. Ik vind het belangrijk om naast het studeren ook tijd te maken voor leuk activiteiten en vrienden. Ik merk in vergelijking met studenten die alleen druk zijn met hun studie en een bijbaan dat een studentenvereniging echt iets toevoegt. Klasgenoten snappen dat niet altijd, maar ik heb vrienden voor het leven gemaakt en heb altijd weer leuke verhalen te vertellen." Je bent nu bijna op de helft van je studie, wat wil je hierna doen?
"Ik vind studeren eigenlijk wel prima. Nu ik stage loop weet ik zeker dat ik de juiste studie heb gekozen, maar ik weet niet of ik dit werk altijd zou willen doen. Ik zou mij meer willen richten op het strategische deel van bedrijfsvoering in plaats van het contact met mensen die tegen problemen in hun werk aanlopen. Zoals het er nu naar uit ziet haal ik mijn diploma in vier jaar, dus misschien doe ik dan nog wel een master Bedrijfskunde." Ken jij iemand die met deze rubriek mee zou moeten doen, of wil je zelf graag mee doen? Mail gegevens naar beamredactie@eo.nl.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡