Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Mijn moeder had griep en plotseling stopte haar hart ermee”

11 februari 2019 · Leestijd 2 min

Voor BEAM Ik Mis Je, sprak Charlotte Elsbeth. Op 13-jarige leeftijd verloor zij plotseling haar moeder. “Het gemis wordt anders, maar niet minder.”

Na wat leek een griepje, besloot de moeder van Elsbeth na anderhalve week naar het ziekenhuis te gaan. Daar aangekomen vielen één voor één haar organen uit en uiteindelijk ook haar hart, waardoor ze overleed. Tot dat laatste moment was Elsbeth nog bij haar. Toch heeft ze nooit afscheid kunnen nemen. “Ik wist niet of ze me kon horen. Ik had graag willen zeggen dat ik van haar hield en haar willen bedanken voor alles dat ze voor me had gedaan. Maar ik dacht dat dat later nog wel kon.”

“Het gemis wordt anders, maar niet minder. Mensen denken dat het steeds meer gaat slijten en dat het steeds minder wordt. Maar er wordt vergeten dat je je moeder in elke fase van je leven nodig hebt. Zeker bij het volwassen worden. Er zijn gewoon dingen die ik niet aan mijn vader wil vragen,” zegt Liesbeth op de vraag of het ooit beter wordt.

“Je kan niet zeggen dat je me begrijpt op zo’n moment, want je begrijpt het niet. Je hebt het niet meegemaakt,” geeft ze als tip. Toch ziet Elsbeth de toekomst rooskleurig in. “Het zal misschien moeilijk worden, maar er zijn heel veel mensen die voor me klaar staan. God geeft me zoveel moois in mijn leven, dat ik alleen maar positief naar de toekomst kan kijken.”

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡