Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mijn ergste Kerst ooit

23 december 2016 · Leestijd 2 min

Kerst is ‘the most wonderful time of the year’, maar niet altijd. Heb jij een erge Kerst meegemaakt en wil je ‘m met ons delen? Deze BEAM’ers gingen je voor. Je bent dus niet de enige...

In BEAM’s grote Kerstonderzoek stelden we de vraag: ‘Wat is de ergste Kerst die jij hebt meegemaakt en waarom?’ Een greep uit de antwoorden:

Gescheiden ouders

“De keer nadat m’n ouders gescheiden waren. Ik had geen idee bij wie ik nu op Eerste Kerstdag moest zijn en bij welke op Tweede Kerstdag. Ik wilde gewoon bij alle twee zijn, alle twee de dagen.”

Einde relatie
“Vorig jaar had ik een verschrikkelijke Kerst. Toen was mijn relatie na 6 jaar net uit en ik voelde mij enorm alleen en verdrietig, terwijl iedereen met familie en vrienden leuke dingen deed.”

Witte Kerst

“Ik heb een aantal jaren gehad dat ik niet het gevoel had dat het Kerst was. Daar heb ik me heel schuldig om gevoeld. Zelfs als er heel veel sneeuw ligt vind ik het geen fijne kerst, omdat het dan moeilijker is om bij vrienden en familie te komen.”

Niet thuis

“Toen ik 14 was of iets, mijn vader had 2 nachtdiensten en was dus niet thuis. Zijn loon was te laat overgemaakt en alles wat wel in huis was, was aangebrand of mislukt.”

Ziekte en ander geknoei

“Mijn ergste Kerst was toen er drie van de vijf gezinsleden ziek waren en de anderen ruzie hadden omdat iemand per ongeluk drinken over het gloednieuwe jasje van mijn moeder had geknoeid. Die kerst hadden we ook nog eens een te moeilijk recept uitgezocht om te maken voor 's avonds. Niet zo'n succes dus.”

Oma…

“De kerst dat mijn oma op sterven lag. Je kan dan niet heel goed genieten van een geboortefeest."

Ondanks dit, hopen we dat je er toch mooie dagen van maakt… Cheer up, je bent niet alleen!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡