Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze app helpt je sterker uit de coronacrisis te komen

28 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Grote kans dat jij weleens gefrustreerd bent geraakt, omdat er in deze coronacrisis zo negatief over jouw leeftijdsgroep wordt gesproken. Gelukkig zijn er ook mensen die denken dat het anders kan. De makers van de Grow It! app geloven zelfs dat jij sterker uit deze crisis kunt komen!

Amper je vrienden nog kunnen zien, geen sportwedstrijden, geen kerk … Het leven is er niet bepaald leuker op geworden. Toch ziet Manon Hillegers – hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie – de coronacrisis juist als een unieke kans voor jongeren. ‘In deze crisis kun je heel goed leren omgaan met tegenslagen bijvoorbeeld,’ zegt ze tegen het Nederlands Dagblad. ‘De coronacrisis is een enorme tegenslag. Maar het zal niet de laatste tegenslag in je leven zijn, en als je in deze crisis leert hoe je met dit soort situaties om kunt gaan, ga je daar later veel plezier van hebben.’

Hoe kan een app helpen?

Een van de manieren om jou als jongere te helpen jezelf beter te leren en daarmee sterker uit deze tijd te komen, is de app Grow It!. Manon Hillegers is een van de bedenkers. Aan het ND legt ze uit hoe in de app alles draait om een boom. Deze moet je laten groeien: in je eentje, maar ook als team. De boom groeit doordat je vragen beantwoord over jezelf. Ook zijn er verschillende challenges waardoor je je niet hoeft te vervelen. Bijvoorbeeld: ‘Vouw een vliegtuigje’, of: ‘Fotografeer een levende kip.’ De resultaten van de app zijn tot nu toe succesvol gebleken!

Lees meer over de app bij het Nederlands Dagblad.

Beluister ook deze podcast over stap voor stap bidden in coronatijd

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡