Ga naar submenu Ga naar zoekveld

WOW: Door de coronacrisis zoeken Nederlanders meer naar geloof en zingeving!

23 april 2020 · Leestijd 2 min

33% van de Nederlanders denkt door de coronacrisis meer na over de zin van het leven. Dat ontdekte Alpha Nederland na onderzoek. Niet alleen christenen of mensen met een ander geloof houden zich nu meer bezig met zingeving, ook mensen die niet-religieus zijn. Supervet!

Het onderzoek (uitgevoerd door R2 Research) laat zien dat thema’s als gezondheid (79%), vriendschappen (43%) en zingeving (33%) belangrijker zijn geworden tijdens deze coronacrisis. De directeur van Alpha – Arnoud Drop – gelooft dat het een erg mooi moment is om deze mensen kennis te laten maken met het christelijk geloof (bijvoorbeeld door middel van Alpha Online). “Het evangelie van Jezus Christus geeft voor mensen wereldwijd een antwoord op vragen over zingeving.”

Kerkdienst

En laat onze BEAM Kerkdienst nou ook een supermooie manier zijn om niet-gelovige vrienden en familie kennis te laten maken met onze God. Aanstaande zondag zijn we er weer: 11 uur live op YouTube en NPO2. En tot die tijd kun je je heerlijk vermaken met de vorige kerkdiensten: bekijk ze hier!  

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡